[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Venäjän on aika ottaa vastuu omista teoistaan ja lopettaa maailmanpelottelu! Vihdoinkin on aika sanoa ääneen se, mistä jokainen järkevä ihminen on jo kauan tullut tietoiseksi: Venäjä on vastenmielinen naapuri ja maailman suurin pelottelija!

Riittää jo se, että Venäjä sotii naapurimaitaan vastaan ja miehittää alueita, joita se ei ole laillisesti saanut itselleen. Krimin valtaus oli selvästi loukkaus kansainvälisiä lakeja vastaan, mutta Venäjä ei piittaa siitä pätkääkään. Sen sijaan se jatkaa Suomen ja muiden naapurimaiden rajojen rikkomista ja pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa kaikin keinoin.

Venäjä on myös tunnettu vääristelystään ja propagandastaan. Se pyrkii levittämään valheellista tietoa länsimaista ja mustamaalaamaan meitä. Onko se yllättävää, kun maa itse ei kunnioita totuutta ja rehellisyyttä? On häpeällistä, että Venäjä yrittää väittää olevansa uhri lännen salaliitoista, kun se itse on aloitteenteko aggressorimaa.

Lisäksi Venäjän hallinto sortaa omia kansalaisiaan ja rajoittaa heidän sanan- ja mielipiteenvapauttaan. Kansalaisyhteiskunnan toimijat ja oppositiopoliitikot joutuvat vainon kohteeksi ja heitä pidätetään mielivaltaisesti. On käsittämätöntä, että tällainen maa saa järjestää kansainvälisiä tapahtumia ja nauttia kansainvälisen yhteisön hyväksyntää.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjän imperialismin ja aggressiivisuuden kruununjalokivi on sen sekaantuminen muiden maiden vaaleihin ja sisäisiin asioihin. Se yrittää vaikuttaa muiden valtioiden poliittiseen ilmapiiriin, jotta pääsisi levittämään omaa vaikutusvaltaansa ja vääristämään muiden valtioiden päätöksentekoa. Tämä on täysin kestämätöntä ja loukkaa muiden maiden itsemääräämisoikeutta.

On aika lopettaa Venäjän salliminen ja osoittaa, että kansainvälinen yhteisö ei hyväksy sen toimia. Meidän on oltava varpaillamme ja lopetettava Venäjän suosiminen. Lännen on yhdistettävä voimansa ja nostettava äänensä vastustaakseen Venäjän uhkaa. On korkea aika osoittaa Venäjälle, että sen aika maailmanpelottelijana on ohi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö