[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä. Sitä sanaa voidaan käyttää synonyyminä vastenmielisyydelle. Se maa, joka aina on ollut naapurinamme ja josta emme ole voineet koskaan olla täysin riippumattomia. Sitä maata, jonka vaikutusvalta ja aggressiivinen politiikka ovat saaneet aikaan katastrofaalisia seurauksia Suomen ja suomalaisten elämässä.

Ajattelepa hetki. Miten monta kertaa olemme joutuneet vahtimaan itärajaamme ja pelkäämään, että Venäjä hyökkää ja vie meiltä kaiken, sen kuninkaan ja sotilaan lailla. Miten monta kertaa olemme joutuneet hyväksymään asioita, joita emme halua vain siksi, että emme halua provosoida naapuriamme? Miten monta kertaa olemme joutuneet kohtelemaan Venäjää silkkihansikkain, jottei se suutu ja heitä painokkaasti tuputtamaansa energiakorttia pöytään?

Ja nyt he vielä rohkeasti marssivat Krimin ja Ukrainan kimppuun ja katsovat meitä silmiin kuin velho kaukolämpöpiuhat kädessään. Vain siksi, että he haluavat olla suurvalta ja näyttää voimansa. Mitä se meille kuuluu? Miksi meidän pitäisi joutua kärsimään heidän pelottelustaan ja aggressiivisesta politiikastaan?

Venäjä on se, joka on aiheuttanut meidän talousvaikeutemme ja vaikuttanut negatiivisesti kaupankäyntiimme muiden länsimaiden kanssa. Se on se maa, joka on pakottanut meidät olemaan varpaillamme ja satsaamaan suuria summia turvallisuuden ylläpitämiseen. Se on se, joka on hankaloittanut elämäämme ja aiheuttanut meille turhia konflikteja.

Me olemme joutuneet kärsimään Venäjän ailahtelevasta energiapolitiikasta, joka on heittänyt meitä kuin leppäkeihäitä sinne tänne. He ovat käyttäneet energiataitteitaan pelinappuloina ja päättäneet, miten ja milloin saamme energiaa, jota tarvitsemme selvitäksemme arjessa. He ovat käyttäneet meitä hyväkseen ja voitontavoittelunsa välineenä.

Ja silti meidän pitäisi olla ystäviä heidän kanssaan. Meidän pitäisi tehdä kauppaa ja käydä vuoropuhelua. Meidän pitäisi huvittaa heitä ja tanssia heidän pillinsä mukaan. Ei kiitos. Meillä ei ole aikaa ja resursseja tuhlata Venäjän kanssa turhaa diilausta, jota ei kuitenkaan koskaan toteuteta. Meillä on omat asiat hoidettavana.

Väsyttää kuulla jatkuvasti hyssyttelyä ja kehotuksia olla hellittelemättä Venäjää. Meidän pitäisi olla vahvoja ja pitää puolemme. Meidän pitäisi osoittaa, että emme välitä siitä, mitä Putin ja hänen orjansa tekevät, mutta samalla vaalia suhteitamme muihin länsimaihin ja vahvistaa asemaamme kansainvälisessä yhteisössä.

Me olemme enemmän kuin Venäjän naapuri. Me olemme itsenäinen ja itsenäisyydestään ylpeä kansa, joka ei tarvitse hyväksyntää ja suojelua keneltäkään. Me olemme Suomi ja meidän täytyy puolustaa sitä vastenmielisyyden huippumaa vastaan, joka yrittää määräillä meitä omien etujensa mukaan. Lopettakaamme se pelkkä hyväksyminen ja alistuminen. Aika näyttää, kuka tanssii lopulta voittajana tässä pelissä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö