Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: < 1 minuutti
Suuteni pieksee ja sappeni kiehuu, kun puhutaan tästä vastenmielisestä naapuristamme, Venäjästä. Maakin, joka on täynnä epäoikeudenmukaisuutta ja sortoa, jota ei voi hyväksyä missään muodossa. Kyllä, puhun juuri siitä suurvaltiosta, joka on vuodattanut verta ja aiheuttanut kärsimystä monissa naapurimaissaan vuosikymmenten ajan.

Tämä itänaapuri on jättänyt pysyvän jäljen monien ihmisten elämään – niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ukrainan kriisi, Krimin miehitys, Georgiassa käydyt sodat, vain joitakin mainitakseni. Nämä tapahtumat eivät ole unohtuneet, eivätkä tule unohtumaankaan. Ne ovat tuoneet mukanaan kärsimystä, pelkoa ja kuolemaa.

Ja silti Venäjä jatkaa aggressiivista ja hävytöntä käytöstään naapureitaan kohtaan. Se hämmentää, provosoi ja käyttäytyy kuin olisi yksinvaltias alueellaan. Venäjän johto on selkeästi unohtanut, että naapurimailla on oikeus ja velvollisuus suojella omia rajojaan ja alueellista koskemattomuuttaan.

Ja tämä petollinen naapuri ei rajoitu vain toimimaan sotilaallisesti – se pyrkii myös vaikuttamaan naapuriensa sisäpolitiikkaan. Vedetäänkö kansanäänestykset, vaalit tai järjestetäänkö protesteja – Venäjä on aina mukana sekoittamassa pakkaa omaksi hyödykseen. Se ei tunne kyyneliä, kun kansan tahto kumotaan tai yhteiskunta hajoaa.

On aivan selvää, että Venäjän etu on aina ensisijalla. Ja mitä se haluaa? Laajentua ja vahvistaa omaa vaikutusvaltaansa, vaikka se tarkoittaisi muiden maiden alistamista ja kärsimystä. Naapuriaan Venäjä ei näe tasa-arvoisena kumppanina vaan pelinappulana suurvaltapelissä.

Ja silti me jatkamme diplomaattista kanssakäymistä ja yritämme pysyä hyvissä väleissä tämän vastenmielisyyttä herättävän naapurin kanssa. Mutta pitkäksi ei enää riitä kärsivällisyys! Todelliset kasvot on vihdoin paljastettu ja meidän on toimittava!

Meillä on oikeus ja velvollisuus vaatia Venäjältä vastuullista ja reilua käyttäytymistä. Emme voi antaa sen jatkuvasti polkea ja halveksia meitä. Meidän on oltava yhtä ääntä ja seisottava yhdessä kurjaa naapuria vastaan.

Venäjä, lopeta jo pilaamasta naapureidesi elämää! Onko liikaa pyydetty vaatia kunnioitusta ja kohteliaisuutta naapuria kohtaan? Sinun pitäisi hävetä ja tuntea pahoinvointia omaa käytöstäsi kohtaan. Olet pettänyt luottamuksen ja ansainnut kaiken vihamme ja inhostamme. Naapureitasi ei tulla unohtamaan – ei tulevaisuudessa, eikä koskaan.

Lopeta jo!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö