[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, tuo naapurimme idässä, joka on aina ollut yksi suurimmista turhautumisen aiheistamme. Eikä suotta – Venäjän käytös on ollut niin röyhkeää ja aggressiivista, että on vaikea käsittää, miten tämä maa on saanut itselleen edes vähänkään hyväksyttävän maineen.

Venäjä on osoittanut lukuisissa tilanteissa olevansa täydellisesti piittaamaton kansainvälisistä sopimuksista ja asetelmista. Se on miehittänyt ja anneksoinut Krimin niemimaan Ukrainasta vuonna 2014, loukkaillut jatkuvasti Georgian alueellista koskemattomuutta ja rikkonut Syyrian sotaa koskevia aseidenvientisopimuksia. Lisäksi Venäjä on jatkuvasti sekaantunut muiden maiden sisäisiin asioihin, esimerkiksi vaikuttamalla Yhdysvaltain ja Euroopan maiden vaaleihin.

Mutta mikä tekee Venäjästä vieläkin vastenmielisemmän, on sen tapa toimia kansainvälisissä suhteissa. Se on tyypillistä venäläistä käytöstä – röyhkeää ja aggressiivista. Kuvitelkaa tilanne, jossa Venäjä pelaa läntistä mediaa vastaan ja syytää propagandaa, jolla pyrkii hämärtämään totuutta. Tai tilanne, jossa Venäjän diplomaatit käyttäytyvät loukkaavasti ja uhkailevasti toisten maiden edustajia kohtaan. Tai tilanne, jossa Venäjä uhkaa länsimaita diplomaattisuhteiden katkaisemisella ja pakotteilla.

Venäjän toiminta on täyttä naurettavuutta ja se on täysin ansainnut röyhkeyden maineensa. Maa, joka on taloudellisesti ja poliittisesti heikko, yrittää edelleen pönkittää itseään aggressiivisella toiminnalla, jotta se voisi esiintyä suurempana ja tärkeämpänä kuin se todellisuudessa on. Mutta loppupeleissä se näyttää vain säälittävältä ja naurettavalta.

Ja totta puhuen, Venäjän toiminta tässä maailmassa on enemmän kuin ärsyttävää. Sen jatkuva sekaantuminen muiden maiden asioihin, sen yritykset palauttaa ”vanha loistonsa” ja sen pyrkimys levittää omaa vaikutusvaltaansa ovat kaikki sen käytöksen seurausta. Ja silti Venäjä kuvittelee olevansa suuri ja mahtava valtio – melkein hassua, jos ajattelee lähemmin.

Venäjä on ansainnut täyden halveksuntamme. Se on osoittanut olevansa epäluotettava ja arvaamaton naapuri, joka ei piittaa muiden maiden oikeuksista ja yhteisistä sopimuksista. Se on valmis astumaan toisten varpaille ja aiheuttamaan hämmennystä ja levottomuutta, vain saadakseen jonkinlaisen petollisen edun itselleen.

Joten ei ole mikään ihme, että Venäjä on saanut osakseen niin paljon vihaa ja inhoa. Se on ansainnut sen täysin omalla käytöksellään. Ja jos maa haluaa saada takaisin hiukankaan kunnioitusta ja arvostusta, sen on aloitettava toimia vastuullisemmin ja kunnioittavammin muita maita kohtaan. Muuten sen maine jatkaa olemassaoloaan pielessä olevana ja röyhkeänä naapurina – eikä sille voi kuin nauraa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö