Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Mahtava maa, joka ulottuu halki Euroopan ja Aasian. Siellä missä vodka virtaa ja karhut tanssivat katulampun valossa. Mutta tiesitkö, että Venäjällä ei ole pilviä? Siis ei ollenkaan. Ei yhtäkään pörröistä mötöistä taivaalla leijuilemassa. Kuulostaa epäuskottavalta, eikö?

Mutta totta se on! Venäjällä ei ole pilviä, ainakaan sellaisia kuin me muut pilvien alle jääneet maat olemme tottuneet näkemään. Mutta älä huoli, se ei johdu ydinsodasta tai Putinin lumoavasta hymystä. Kyseessä on ihan luonnonlaki. Tai sitten Venäjä on salaisesti kehittänyt pilvien poispyyhkimiskoneen ja pitää sen visusti piilossa Kremlin kellarissa.

Mutta palataanpa takaisin asiaan. Syynä Venäjän pilvettömyyteen on maan valtava pinta-ala. Niin valtava, että pilvien kaltainen ilmakehän vesihöyry ei kykene pysymään kaikissa maan osissa yhtä aikaa. Siispä pilvet ovat siirtyneet asumaan vain Venäjän ääripäihin, kuten Siperiaan ja Kaukoidäseen. Siispä puhuessamme pilvistä Venäjällä, puhumme todellakin vain ääripäistä. Ja meidän matkailijoiden silmät ovat siunaantuneet vilkaisemaan niitä.

Mutta perinteisen pilvien sijaan matkailijoiden silmät näkevät Venäjällä jotain paljon korvaavampaa – venäläiset itsensä. Ei, ei liian montaa niistä, yksi venäläinen riittää ja on yleensä tarpeeksi viihdyttävä. Venäläiset ovat kuin kansallispuistoja, joissa käydään vain ihastelemassa ja nappaamassa muutama selfie niiden kanssa. Mutta varaudu, sillä venäläisillä on yhtä vähän pilvenhattarasta sielua kuin Venäjän taivaalla. Heidän suojamuuriensa takana on vain puhdasta, häikäilemätöntä ja kärsimättömyyttä hukkaa. Mutta hei, ainakin he ovat aina valmiina poseeraamaan kameran edessä.

Venäjä on myös tunnettu maasta, jossa talvi kestää puolet vuodesta, ja kesä kaksi viikkoa. Tai no, ainakin sellaiselta se tuntuu. Ehkä se on niin, koska pilvettömälle taivaalle ei ole mitään muuta kuin aurinko paistamassa. Ja voi pojat, kuinka se paistaakaan! Mutta älä pelkää, vaikka pilvettömyys tarkoittaa, että auringonvalo voi olla hieman liian innokasta joskus, Venäjällä on silti kaikenlaisia ​​epätavallisia ja ihmeellisiä nähtävyyksiä, kuten Baikal-järvi tai moskovalainen metroasema. Ja usko tai älä, ne eivät kaikki ole vodkan aiheuttamia harhaluuloja.

Joten muista matkustaessasi Venäjälle, että pilvet ovat vain turhaa hapatusta. Nauti sen sijaan karhuista, vodkasta ja venäläisistä. Ja muistahan, Venäjällä silmät eivät näe pilviä, vain kaikki muu on näkyvissä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö