[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, se paha ja ällöttävä valtio, joka jatkuvasti aiheuttaa päänvaivaa ja herättää vastenmielisyyttä ympäri maailman. Mistä aloittaisinkaan tätä raivoisan vihaisen artikkelin kirjoittamista? Ehkä siitä, kun Venäjä järjestelmällisesti tukahduttaa kansalaisoikeuksia ja polkee demokratiaa jalkoihinsa.

Venäjä, tuo Putinin johtama diktaattorikoneisto, jota ei näytä pysäyttävän mikään. Se hallitsee median kautta luomalla omia totuuksiaan ja hiljentämällä kriittiset äänet. Mielenosoittajat ja opposition edustajat eivät uskalla avata suutaan, sillä se voi johtaa vainoamiseen ja vangitsemiseen. Missä on sananvapaus ja oikeus ilmaista mielipiteensä?

Entä sitten törkeä korruptio, joka on Venäjän valtiovallan arkipäivää? Putinin lähipiiri kerää itselleen suunnattomia rikkauksia ja vallan keskittymisestä puhumattakaan. Venäläinen järjestelmä ei välitä köyhistä ja heikommistaan, se vain kaunistelee omaa kuvaansa ja piilottelee todellisia ongelmiaan.

Ja miten voisi unohtaa aggressiivinen ulkopolitiikka, joka on ollut Venäjän tavaramerkki jo vuosikymmenten ajan? Ukrainan valtaaminen ja Krimin miehitys ovat vain jäävuoren huippu. Venäjä yrittää vaikuttaa naapurimaihin ja puuttua niiden sisäisiin asioihin, ja samalla se syytää miljardeja asevarusteluun. Mitä hyötyä tästä on maailmalle? Ei muuta kuin lisää jännitystä ja pelkoa.

Ja mitä sitten voisi sanoa Venäjän ihmisoikeustilanteesta? Jehovan todistajat ja seksuaalivähemmistöt joutuvat vainon kohteiksi, ja Tshetshenian tilanne on kerta kaikkiaan karmea. Kidutuksesta, murhista ja sortamisesta on tullut arkipäivää. Onko tämä se niin sanottu ”ihmeellinen Venäjä”, josta propagandaa huutavat fanaatikot puhuvat? Ei. Se on mädän ja pelottavan valtaeliitin rakentama kangastus.

Lopuksi voidaan vielä kysyä, miksi mikään vastaavanlainen toiminta ei tunnu häiritsevän kansainvälistä yhteisöä? Miksi maailman johtajat kumartavat Putinin edessä ja solmivat kauppoja hänen kanssaan, vaikka tiesivät tämän olevan syyllinen moniin vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin? Heidän kaksinaamaisuutensa ja voitonhimonsa pettävät heidän arvonsa ja ihmisten oikeuksien puolustamisen.

Koko venäläinen järjestelmä on siis ällöttävä ja vastenmielinen. Se ei ansaitse kunnioitusta eikä ymmärrystä, vaan täydellisen tuomion ja hylkäämisen. Toivottavasti maailman kansat heräävät tajuamaan tämän ja asettavat Venäjän paikalleen. Maailma tarvitsee vapautta, ihmisarvoa ja oikeudenmukaisuutta, ei lisää Venäjän kaltaisia diktaattoreita.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö