Lukuaika: < 1 minuutti
Me suomalaiset olemme aina joutuneet sietämään naapurimaamme Venäjän läsnäoloa ja vaikutusta, mutta viime aikoina se on muuttunut yhä ällöttävämmäksi ja vastenmielisemmäksi.

Ensinnäkin, Venäjä on jatkuvasti sekaantunut Suomen sisäisiin asioihin ja yrittänyt vaikuttaa päätöksentekoomme. He ovat käyttäneet esimerkiksi energiavarojamme ja diplomaattisia suhteitamme hyväkseen ja asettaneet ehtoja yhteistyölle. Onko tämä reilua naapurilta, joka on itsekin ollut historian aikana riippuvainen Suomesta?

Toiseksi, Venäjän aggressiivinen toiminta Krimillä ja Ukrainassa on osoittanut, että he eivät välitä kansainvälisestä oikeudesta tai rauhasta. He ovat jatkuvasti valmiita laajentamaan vaikutusvaltaansa ja horjuttamaan Euroopan vakautta. Tämä on suuri uhka myös Suomelle.

Venäjän hallinto on myös täynnä korruptiota ja epädemokraattista toimintaa. Putinin valta on ollut jo vuosia absoluuttinen ja hänen otteensa ovat lähempänä diktaattoria kuin demokraattista johtajaa. Lisäksi ihmisoikeuksia ja sananvapautta ei kunnioiteta, ja oppositiota vainotaan julmilla tavoilla.

Entäpä Venäjän propaganda? He ovat jatkuvasti levittämässä valheita ja vääristeltyä totuutta niin omassa maassaan kuin ulkomaillakin. He pyrkivät luomaan kuvaa itsestään sankarillisena ja mahtavana, mutta totuus on täysin toinen. Eikö olekin ällöttävää, miten he yrittävät manipuloida ja ohjailla kansojen mielipiteitä?

Ja sitten vielä se geeleihin kohdistuva viha ja vaino. Venäjän homovastainen lainsäädäntö ja asenteet ovat suora hyökkäys ihmisten perusoikeuksia ja ihmisarvoa vastaan. On käsittämätöntä, että 2000-luvulla joku maa voi olla näin takapajuinen ja syrjivä.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä on myös taloudellisesti epäluotettava kumppani. He ovat käyttäneet energiavarojamme poliittisiin tarkoituksiin ja aiheuttaneet taloudellista epävakautta naapurimaihin. Suomen ei tulisi olla riippuvainen Venäjästä ja sen epämääräisestä politiikasta.

On siis enemmän kuin perusteltua tuntea vastenmielisyyttä Venäjää kohtaan. Heidän tekojensa ja asenteidensa vuoksi meillä on syytä olla vihaisia ja varuillamme. Suomi ei saa antaa Venäjälle periksi tai taipua sen edessä. Meidän on puolustettava omia etujamme ja arvojamme, ja pidettävä Venäjä kurissa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö