Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo naapurimme itäinen jättiläinen, jota moni pitää karvaana mutta läheisenä vihollisena. Mutta mitä tapahtuu tämän maan sisällä? Miten se todella toimii?

Valitettavasti totuus on täysin erilainen kuin se, mitä virallinen propaganda meille yrittää syöttää. Venäjän epäinhimillinen puoli on täynnä korruptiota ja vääryyttä, jotka ovat syöpyneet maan ytimeen ja tahrineet sen sielun tummanpuhuvalla ryppyisyydellään.

Korruptio saastuttaa Venäjän kaikki tasot aina pienen kyläpäällikön lahjusten vastaanottamisesta aina Putinin hallinnon huipulle asti. Raha puhuu täällä todellakin kaiken muun edelle ja valtaapitävät riistävät kansaa armotta omaan taskuunsa. Kansalaisten oikeudet ja hyvinvointi eivät merkitse mitään, kunhan eliitti vaurastuu ja pysyy vallassa.

Mutta korruptio ei olekaan ainoa ongelma Venäjällä. Maan vankiloissa vallitsevat järkyttävät oltavat, joita on vaikea edes kuvitella. Vangit elävät ala-arvoisissa ja epäinhimillisissä oloissa, joissa normaalit elämän perustarpeet, kuten puhdas vesi ja ruoka, ovat usein vain haaveilua. Vankeja kidutetaan ja raiskataan, ja monesti myös kuolemanrangaistus täytetään ilman oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Entä sitten sananvapaus? Se on ollut Venäjällä jo pitkään pelkkä utopia. Kriittinen journalismi ei ole täällä toivottua, ja toimittajat joutuvat pelkäämään työpaikkansa ja jopa henkensä puolesta, jos he uskaltautuvat kyseenalaistamaan valtaapitävien tekoja. Internetin vapaus on myös äärimmäisen rajoitettua, ja poliittisia mielipiteitä sensuroidaan armottomasti.

Venäjä ei ole myöskään omavarainen maa, vaikka sitä mielellään esitetäänkin. Se on riippuvainen öljystä ja muista luonnonvaroistaan, joiden hallinta on keskittynyt muutaman harvan eliitin käsiin. Tämä luonnonvarojen kaappaaminen on johtanut siihen, että kansa joutuu maksamaan kohtuuttomia hintoja elintarvikkeista ja muista perusasioista.

Ja mikä pahinta, kaikki tämä epäinhimillisyys ja vääryys ei näytä loppuvan. Korruptio ja sorto jatkuvat vuodesta toiseen, ja kansa joutuu elämään ankeissa oloissa ilman toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

On aika paljastaa totuus Venäjästä ja sen epäinhimillisestä puolesta. On aika nostaa ääni niiden puolesta, jotka eivät voi puhua omasta puolestaan. On aika vaatia muutosta ja oikeudenmukaisuutta. On aika saada Venäjä vapautettua korruptiosta ja vääryydestä ja antaa sen kansalle mahdollisuus elää ihmisarvoista elämää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö