Lukuaika: < 1 minuutti
Voisiko Venäjä olla vieläkin enemmän ruskea ja likainen? Vastaus on helvetin kyllä.

Venäjän epäpuhtaus on karu totuus, jota ei voi enää sivuuttaa. Tämä maa on saastuneiden tehtaiden, pilaantuneiden jokien ja järvien sekä ilmansaasteiden synonyymi. Venäläiset eivät välitä ympäristöstään ja sen näkee heidän asenteessaan ja teoissaan.

Onko Venäjä unohtanut, että meillä on vain yksi planeetta ja sen on kestettävä vielä kauan? Heitä ei kiinnosta. He pilaavat ympäristöään ilman huolen häivää, ajattelematta tulevia sukupolvia.

Käy katsomassa millaisessa tilassa Volgan, Euroopan suurimman joen, vedet ovat. Siellä kelluu lukemattomia muovipulloja ja muuta roskakasaa. Venäjän kansallisrunoilijakin on sanonut, että “Volga on kuoleva, paljon on sille tapahtunut”.

Ja mitä sanotaankaan Baikal-järvestä, maailman syvimmästä ja puhtaimmasta makeanveden järvestä? Venäjän juomaveden saanti on vakavasti uhattuna, kun tehtaat ja muut teollisuuslaitokset päästävät järveen jatkuvasti myrkkyjä. Ja miksi? Koska Venäjän hallitus ei välitä tai ei kykene valvomaan yritysten toimintaa.

Eikä vain vesistöt ole saastuneita, myös ilma on paksuna teollisuuden savusta ja pakokaasuista. Astma ja hengityssairaudet ovat yleistyneet Venäjällä dramaattisesti, mutta hallitukselta ei tule toimia ympäristön suojelemiseksi.

Venäjä on myös maailman suurin öljyntuottaja. Mutta sen sijaan, että investoitaisiin ympäristöystävällisiin energianlähteisiin, Venäjä jatkaa öljyn poraamista ja valjastamista. Öljysaastutus ja päästöt on yksi suurimmista ympäristöongelmista, mutta Venäjä ei välitä siitä, kunhan rahaa virtaa.

Valitettavasti tämä ei ole vain Venäjän välinpitämättömyyttä, vaan myös joidenkin yritysten ja mahtimiesten korruptiota. Tarvitsemme vahvempia lakeja ja tiukempaa valvontaa, jotta Venäjä todella voisi alkaa puhdistamaan maansa saastaa.

Loppujen lopuksi Venäjän epäpuhtaus on globaali ongelma. Pilaantunut ilma ja vedet eivät pysähdy Venäjän rajalle. Se vaikuttaa koko maapalloon ja lopulta myös meidän terveyteemme.

Venäjän hallituksen ja kansan täytyy herätä ja ruveta välittämään ympäristöstään. Muuten tämä maa tulee olemaan vain saastan vallassa ja häpeäksi koko maailmalle. Onko se todellakin kaiken arvoista? Herätkää Venäjä, ennen kuin on liian myöhäistä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö