[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Minun on pakko purkaa pitkään sisälläni kiehunutta raivoa ja kirjoittaa julki se, mikä monelle on varmasti kuumottanut mielessä, mutta on jäänyt sanomatta ääneen. Venäjän iljettävä olemus ja sen vaikutus maailmaan on asia, joka saa minut suorastaan veren kiehumaan ja nostaa karvat pystyyn koko kehossani.

Ensinnäkin, venäläisten hallintojärjestelmä on kuin suoraan historiankirjoista. Kansanvallan ja ihmisoikeuksien sijaan Venäjällä on vallalla yksinvalta ja totalitarismi. Venäjän presidentti Vladimir Putin on osoittanut kerta toisensa jälkeen, että hänellä on täydellinen halu ja valta hallita maataan ikuisesti. Demokratia ja sananvapaus ovat Venäjällä lähinnä pelkkää sanahelinää ja opposition toiminta tukahdutetaan armotta.

Venäjä on myös tunnettu laajamittaisesta korruptiosta, joka ulottuu aina korkeimpiin valtion virkamiehiin asti. Tämä haittaa merkittävästi maan kehitystä ja heikentää kansalaisten elämänlaatua. Samalla Venäjä käyttää hyväkseen naapurimaidensa heikkoutta ja haluaa kädet veressä muuttaa vallassa olevien maiden poliittista järjestelmää ja laajentaa omaa vaikutusvaltaansa.

Venäjän toiminnalla on oleellinen vaikutus koko maailmanpolitiikkaan. Putinin hallinto on aina valmis horjuttamaan maailmanrauhaa ja aiheuttamaan kaaosta kansainvälisissä suhteissa. Esimerkiksi Krimin miehitys ja Syyrian sisällissodassa tapahtuneet rikokset ovat osoitus siitä, että Venäjä ei kunnioita kansainvälistä oikeutta eikä ihmisoikeuksia. Venäjällä on myös keskeinen rooli useiden konfliktien, kuten Itä-Ukrainan kriisin, jatkumisessa.

Venäjän olemus on myös täynnä kulttuurista omimista ja historian vääristelyä. Kansallismielisyys ja vahva usko Venäjän ylivertaisuuteen on synnyttänyt vaarallisen kansallismielisen ilmapiirin, jossa ulkomaiset kulttuurit ja uskonnot pyritään hiljentämään ja korvaamaan Venäjän perinteillä.

Lisäksi Venäjä pyrkii koko ajan vahvistamaan valtaansa energialähteiden ja luonnonvarojen avulla. Venäjän suurvaltapolitiikka on jo aiheuttanut merkittäviä taloudellisia häiriöitä ja vaikuttanut globaaliin talousjärjestelmään.

On selvää, että Venäjä on vaarallinen ja turmelija maailmanpolitiikassa. Sen militaristinen olemus ja halu levittää voimaansa ja vaikutusvaltaansa ovat uhka koko kansainväliselle yhteisölle. On korkea aika kaikkien avata silmämme ja tehdä selväksi, että Venäjän rauhanhäirinnälle ja rikoksille ei anneta enää periksi. Tarvitaan vahvaa ja yhtenäistä toimintaa maailmanlaajuisesti, jotta Venäjän vaarallinen olemus saadaan taltutettua ja maailmasta tehdään jälleen parempi paikka elää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö