Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Viimeisten vuosien aikana Venäjän vaikutus Suomessa on kasvanut hälyttävästi ja se on aiheuttanut suurta huolta kansalaistemme keskuudessa. On täysin selvää, että Venäjä on asettanut maamme kohteeksi ja pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa jokaiseen kolkkaan Suomessa. Tämä iljettävä toiminta on vakava uhka Suomelle ja sen kansalle.

Venäjän aggressiivinen ja provosoiva toiminta ei jätä ketään kylmäksi. Vielä muutama vuosi sitten saatoimme ajatella naapurimme olevan rauhaa rakastava valtio, joka haluaa hyvää naapureilleen. Mutta nykyään tilanne on täysin toinen. Venäjän valtionjohto on näyttänyt todelliset kasvonsa ja todistanut, ettei se kunnioita muita valtioita eikä kansainvälisiä sopimuksia.

Suomi on joutunut Venäjän tarkkailun ja vaikutuksen kohteeksi monella eri tavalla. Taloutemme on kiinteästi sidoksissa Venäjään ja olemme riippuvaisia kaupankäynnistä naapurimme kanssa. Tämän vuoksi Venäjä pystyy helposti käyttämään taloudellista valtaansa meitä vastaan ja uhkailemaan esimerkiksi energiantoimituksilla. On täysin häpeällistä, että olemme tällaisessa asemassa naapurimme takia.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjä pyrkii myös vaikuttamaan poliittiseen päätöksentekoomme ja manipuloimaan kansalaisiamme. Heidän tarkoituksenaan on luoda epävakautta ja levittää epäluuloa demokraattisia arvojamme kohtaan. On täysin käsittämätöntä, kuinka maassa, jossa sananvapaus on poljettu maan alle, voidaan antaa minkäänlaista vaikutusvaltaa Suomen poliittiseen päätöksentekoon.

Venäjän vaikutus ei rajoitu pelkästään talouteen ja politiikkaan, vaan on laajentunut myös turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan. Naapurimme pyrkii virittelemään Suomea vastaan sotilaallista uhkaa ja häiriköimään sotaharjoituksiemme aikana. Tämä on täysin käsittämätöntä ja osoittaa selkeästi, että Venäjä ei kunnioita Suomen itsenäisyyttä ja riippumattomuutta.

On aivan selvää, että Venäjän iljettävä vaikutus Suomessa on suuri uhka maallemme ja sen kansalle. On aika herätä ja alkaa puolustaa omia etujamme ja demokraattisia arvojamme naapurimme uhittelulta. Emme saa antaa Venäjän vaikuttaa omiin päätöksiimme ja alistaa itseämme heidän tahtonsa alle.

On korkea aika, että Suomi ja sen kansa seisovat yhtenäisenä ja vahvana Venäjän vaikutusta vastaan. Meidän on oltava valmiita puolustamaan omaa maatamme ja sen arvoja kaikin keinoin. Ei ole hyväksyttävää, että naapurimaamme kuvittelee voivansa tehdä mitä haluaa Suomen kustannuksella.

Venäjän iljettävä vaikutus Suomessa on todellinen uhka, joka ei saa jäädä huomiotta. Meidän on tehtävä kaikkemme estääksemme naapurimme laajentumisen maassamme ja puolustettava omaa riippumattomuuttamme ja demokratiaamme. On aika lopettaa kynttilän polttaminen Venäjän pöydän ääressä ja alkaa puolustaa omia etujamme – olkoon se sitten millainen rasite tahansa Venäjälle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö