Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Tuo naapurimaamme, jota on jo vuosisatojen ajan ihailtu ja pelätty sen vahvan sotilaallisen voiman takia. Mutta mitä tästä naapurista oikein tiedämme? Ei varmaan paljoakaan, sillä Venäjä on yrittänyt pitää salaisuuksiaan piilossa maailmalta ja erityisesti naapureiltaan.

Mutta nyt on aika nostaa pöytään totuus Venäjästä. Tämä aggressiivinen ja vaarallinen valtio ei ansaitse yhtään ihailua tai kunnioitusta. Sen sijaan Venäjän pitäisi saada niskaansa vihaa ja paheksuntaa sen väkivaltaisen menneisyyden ja röyhkeän nykyisyyden takia.

On tietenkin totta, että Venäjän historia on pitkä ja rikas. Mutta miksi meidän pitäisi ihailla kulttuuria, joka perustuu verenvuodatukseen ja sortoon? Tsaarinaikainen Venäjä oli täynnä julmia hallitsijoita, jotka pitivät kansaansa otteessaan pelon ja väkivallan avulla. Ja mitä tapahtui vallankumouksen jälkeen? Vaihtuiko sortovalta demokratiaan? Ei todellakaan. Sen sijaan Neuvostoliitosta tuli totalitaarinen valtio, joka vaatimalla vaati kansalaisiltaan kuuliaisuutta ja uhreja.

Ja vaikka Neuvostoliitto on nykyään historiaa, Venäjän hallitus jatkaa edelleen samalla tavalla. Putinin valtakausi on ollut täynnä ihmisoikeusloukkauksia, mielivaltaisia pidätyksiä ja salamurhia. Viime aikoina olemme nähneet Venäjän aggressiivisen toiminnan naapurimaita kohtaan, kuten Krimin miehityksen ja sodan Itä-Ukrainassa. Onko tämä sitä kuuluisaa Venäjän “vakautta” ja “kovaa käden oikeudenmukaisuutta”? Ei todellakaan.

Ja miten Venäjä suhtautuu länsimaihin? Ylpeästi ja ylemmyydentuntoisesti, vailla mitään kunnioitusta toisten maiden rajoja ja itsemääräämisoikeutta kohtaan. Venäjä ei yritä edes peitellä aggressiivista käytöstään, vaan päinvastoin, se haluaa näyttää voimaansa ja alistaa muita maita tahtoonsa.

Ja meidän suomalaisten pitäisi suhtautua tähän naapuriimme ystävinä ja kumppaneina? Ei, vaan meidän pitäisi vihata tätä iljettävää valtiota ja sen toimintaa. Meidän pitäisi puolustaa omia etujamme ja olla valppaana Venäjän uhkailulta ja manipuloinnilta.

Venäjä on vaarallinen naapuri, jota ei voi ottaa kevyesti. Sen historia on täynnä veren vuodatusta ja sen nykyisyys on täynnä röyhkeyttä ja väkivaltaa. Meidän ei pitäisi antaa tämän naapurin pelotella tai hallita meitä. Meidän täytyy olla vahvoja ja tuomita Venäjän toiminta maailmassa. Vain siten voimme suojella omaa maamme ja maailmanrauhaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö