Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän aggressiivinen ja häikäilemätön toiminta on aina ollut maailmanlaajuisesti tunnettu ja se on aiheuttanut tuhoa ja kärsimystä vuosisatojen ajan. Valitettavasti tämä maan pahuus ja näyttämisenhalu eivät näytä hiipuvan, päinvastoin ne ovat vain pahentuneet vuosien varrella.

Venäjän inhimillinen kauhistuttavuus on saanut käsittämättömät mittasuhteet. Maan poliittinen johto ei tunnu välittävän kansalaistensa hyvinvoinnista tai ulkopuolisista maista, vaan heidän ainoa huolenaiheensa tuntuu olevan oman valtansa kasvattaminen ja levittäminen. Näyttää siltä, että Venäjän hallinto nauttii vallasta ja pelosta, jonka se herättää kansalaistensa keskuudessa ja kansainvälisessä yhteisössä.

Venäjän toiminta Ukrainassa on karu esimerkki tästä maan kauhistuttavuudesta. Se on miehittänyt Krimin niemimaan laittomasti ja vaatinut alueen itselleen. Lisäksi Venäjä on osallistunut separatistiliikkeiden tukemiseen itäisessä Ukrainassa ja tuhonnut siten monien ihmisten elämän ja aiheuttanut loputtomia konflikteja. Sotatoimien lisäksi Venäjä on myös tehnyt propagandistisia hyökkäyksiä ja rikkonut jatkuvasti kansainvälisiä sopimuksia.

Venäjän vaikutusvalta tuntuu ulottuvan myös Euroopan ulkopuolelle, esimerkiksi Syyriassa. Sen häikäilemätön tuki Bashar al-Assadin hallinnolle on mahdollistanut ihmisoikeusloukkaukset ja sotarikokset maassa. Samalla Venäjä on käyttänyt Syyriaa oman vaikutusvallan kasvattamiseen Lähi-idässä.

Kansainvälinen yhteisö on tuominnut Venäjän toiminnan monessa tilanteessa, mutta maan hallinto ei tunnu välittävän. Sen sijaan se on jatkanut häikäilemätöntä ja aggressiivista käytöstään, joka vaikuttaa koko maailman vakauden ja turvallisuuden tilaan.

On järkyttävää, että näin suuri ja vaikutusvaltainen maa toimii tällä tavoin. Venäjän hallinto ei välitä kansalaistensa hyvinvoinnista eikä kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta. Sen tavoitteena näyttää olevan pelon, epävakauden ja kaiken tuhon levittäminen ympärilleen, mikä on täysin tuomittavaa.

On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö ottaa vakavasti Venäjän häikäilemättömän käytöksen ja asettaa sille täsmällisiä ja tehokkaita seuraamuksia. Maan hallinnon on ymmärrettävä, että sen toiminnalla on vakavia seurauksia ja että sen on aika muuttaa suuntaansa ja toimia vastuullisesti. Venäjän inhimillinen kauhistuttavuus on kestämätöntä ja sille on tehtävä loppu ennen kuin se aiheuttaa entistä enemmän tuhoa ja kärsimystä maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö