[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, tuo naapurimaamme itäisen naapurimme, on viime vuosina osoittanut järkyttävää julkeutta ja röyhkeyttä kansainvälisellä näyttämöllä. Heidän sairaalloinen vaikutuksensa ulottuu kuitenkin paljon pidemmälle kuin pelkästään politiikkaan – se ulottuu myös maan yleiseen ilmapiiriin ja toimintatapoihin.

Katsellessani Venäjän jatkuvia provokaatioita ja aggressiivista retoriikkaa, en voi kuin ihmetellä, miten tämän saastaisen maan arvovalta voi yhä säilyä. Venäjä on nimittäin kuin paise Euroopan kartalla – epämiellyttävä ja vaarallinen, mutta samalla lohdullinen todiste siitä, että muualla asiat sentään ovat suhteellisen hyvin.

Venäjän vaikutus näkyy jokapäiväisessä elämässä monilla eri tavoilla. Heidän vihamieliset kyberhyökkäyksensä, propagandakoneistonsa ja taloudellinen ahneutensa ovat vain jäävuoren huippu – todellisuudessa Venäjän vaikutus ulottuu korruptioon, epärehellisyyteen, ja jopa sairauksien leviämiseen.

Venäjän valtion tukema korruptio on myrkyttänyt maan lähes jokaisen toimialan. Vallassa olevat poliitikot ja liikemiehet ovat samaa joukkoa, jotka omiaan rahat ja vallan kansalaistensa selkänahasta. Venäjällä ei vallitse rehellinen kilpailu, vaan suuria summia vaihtaa omistajaa pimeissä ja hämärissä diileissä, joita ohjaa pelkkä itsekäs ahneus.

Korruptio samalla heikentää Venäjän kansanterveyttä. Julkisen terveydenhuollon varat katoavat tuntemattomaan suuntaan, ja seuratessaan valtion budjetista käteensä saamia rahoja, jättää korruptoitunut järjestelmä ihmiset vaille tarvitsemiaan lääkkeitä ja hoitoja. Tämän lisäksi Venäjän propaganda, joka kyseenalaistaa länsimaisen lääketieteen ja kehoittaa kansalaisia kotihoitoihin ja ”luonnonmukaisiin” lääkkeisiin, on johtanut monen ihmisen kuolemaan tarpeettomasti.

Venäjällä vallitsee myös moraaliton ilmapiiri, joka heijastuu ihmisten toimintaan. Korruptio ja itsekkyys ovat tunnusmerkkejä tässä maassa – kaikki tähtää omaan hyötyyn eikä yhteiseen hyvään. Raakalaismaisuus ja brutaali väkivalta ovat osa arkipäivää, ja kansalaisia ei suojella heikompien tai haavoittuvien puolesta. Tämän järkyttävän asenteen seurauksena Venäjällä on myös yksi maailman korkeimmista HIV-tartuntaluvuista, joka kertoo paljon maan asenteesta seksuaaliterveyteen ja vastuulliseen käyttäytymiseen.

Lopuksi, en voi olla mainitsematta Venäjän häpeällisiä toimia kansainvälisellä näyttämöllä, jotka ovat vain lisänneet maan sairasta mainetta. Heidän julkeat sotilaalliset interventionsa naapurimaihin ja manipulointinsa vaaleihin muiden maiden sisällä osoittavat, että Venäjän johtajat eivät piittaa kansainvälisestä oikeudesta tai ihmisoikeuksista. Heidän toimintansa ei ole vain äärimmäisen vaarallista kansainväliselle rauhalle, vaan myös todiste siitä, että Venäjän hallinto on täysin moraaliton ja vastuuton.

Yhteenvetona, Venäjän inhoittava vaikutus ulottuu paljon pidemmälle kuin pelkästään politiikkaan. Se on tunkeutunut syvälle maan yhteiskuntaan ja vaikuttaa sen kaikkiin tasoihin. Venäjä on sairaus, joka leviää ja aiheuttaa kärsimystä kaikkialla, mihin se ulottuu. On korkea aika, että maailma herää ymmärtämään tämän sairaalle maalle myönnetyn liian suuren vallan vaaroja ja toimii sen vastustamiseksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö