Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo valtava maa idän syvyyksissä, on taas aiheuttanut inhoa ja raivoa kautta maailman. Tämän kerran syynä ovat Venäjän omat inhoittavat tapahtumat ja rappio, jotka kertovat karua tarinaa maan nykypolitiikasta ja hallinnosta.

Venäjällä on jo vuosikausia ollut ongelmia demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittamisessa. Presidentti Vladimir Putinin hallinto on käytännössä poistanut kaiken vastarinnan ja sananvapauden maassa. Opposition ja kansalaisyhteiskunnan äänet on hiljennetty, ja jäljelle on jäänyt ainoastaan Kremlistä johdettu tekopyhä näytelmä, jossa näennäisesti pyritään demokratiaan, mutta todellisuudessa valta keskittyy yhä tiukemmin yhteen mieheen.

Mutta nyt viime aikoina Venäjän teot ovat ylittäneet jopa oman mittapuunsa. Venäjän armeijan sotilaita on vuosia tuettu ja käytetty Ukrainassa laittomasti valloitussodassa, jolla on pyritty oikeuttamaan Krimin miehitys ja Itä-Ukrainan kapinointi. Samaan aikaan Venäjän poliittista oppositiota ja kansalaisjärjestöjä vainotaan ja pidätetään mielivaltaisesti. Tämä kaikki on vain jäävuoren huippu siitä, millaisessa rappion tilassa Venäjä tällä hetkellä on.

On vähintäänkin sietämätöntä, että Venäjän hallitus pistää kaiken panoksensa sotimiseen ja vallassa pysymiseen, kun maan oma talous ja väestön hyvinvointi kärsivät. Venäjän kansalaiset joutuvat kärsimään ruplan romahduksesta ja talouskriisistä, eikä hallinto tee mitään sen eteen, että tilanteeseen puututtaisiin. Sen sijaan valtaapitävät järjestävät näennäisiä vaaleja ja manipuloivat kansan mielipiteitä kontrolloimalla mediaa ja sensuroimalla tietoa.

Tästä kaikesta seuraa vain yksi asia: Venäjän kansalaisetkin ovat lopulta alkaneet inhoamaan omaa hallintoaan ja sen tekosia. He ovat joutuneet elämään epävarmuudessa ja pelossa, kun heidän jo valmiiksi supistunut sananvapautensa ja oikeutensa ovat nyt lopullisesti kadonneet.

On aika herätä ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on: vaarallisena ja inhoittavana paikkana, jossa ihmisten oikeudet ja hyvinvointi eivät ole hallinnon prioriteetteja. Se mitä tapahtuu Venäjällä, vaikuttaa loppujen lopuksi myös koko maailman turvallisuuteen ja vakaudelle. On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö astuu esiin ja asettaa Venäjän tilille teoistaan ja vaatii muutosta. Lisää ei voida enää sietää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö