[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, se on maa täynnä inhoittavia piirteitä ja sen vaikutus maailmaan on pelottava. Tämä naapurimme on aina ollut aiheuttamassa ongelmia ja levittämässä tuhoa sen ympärillä. On aika nostaa asia esiin ja puhua suoraan Venäjän inhoittavuudesta ja sen vaikutuksesta maailman tilanteeseen.

Aluksi on syytä mainita Venäjän suuri historia, joka ei valitettavasti ole kovin mallikelpoinen. Venäläiset ovat aina olleet hyökkääjiä ja valloittajia, jotka ovat halunneet laajentaa aluevaltaansa ja alistaa muita kansoja. Kaiken lisäksi he ovat hakeneet maailmanvaltaa ja pyrkineet vaikuttamaan muiden maiden asioihin. Tämä on johtanut lukemattomiin konflikteihin ja verenvuodatukseen vuosisatojen ajan.

Nykyäänkin Venäjä jatkaa samaa linjaa. Se ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia tai muiden maiden rajoja. Samalla se yrittää vaikuttaa muihin maihin ja toimia niiden sisäisissä asioissa kuin jokin suuri valtias. Tämä ei ole hyväksyttävää toimintaa missään tapauksessa.

Venäjän inhoittavuus näkyy myös sen sisäpolitiikassa. Presidentti Vladimir Putin hallitsee maata kuin diktaattori ja tukahduttaa kaikenlaisen opposition. Ihmisoikeuksia ei kunnioiteta ja korruptio rehottaa. Menneisyyden stalinistiset ja kommunistiset piirteet ovat yhä läsnä Venäjän politiikassa ja ne aiheuttavat pelkoa ja vihaa kansalaisten keskuudessa. Ei ole ihme, että Venäjältä pakenee jatkuvasti ihmisiä, jotka eivät halua elää tällaisessa valtiossa.

Mutta entä Venäjän vaikutus maailmaan? Se on vielä pelottavampaa. Venäjä käyttää taloudellista ja sotilaallista voimaansa painostamiseen ja muokatakseen muiden maiden poliittista kenttää omaan suuntaansa. Esimerkiksi Ukrainan tilanne on tästä äärimmäinen esimerkki. Venäjä miehitti Krimin alueen ja tukee separatisteja Itä-Ukrainassa. Se on myös syyrialaisen presidentti Bashar al-Assadin tärkein liittolainen, vaikka tämän hallinto on syyllistynyt lukuisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja sota-ajan rikoksiin.

Lisäksi Venäjän propaganda on levinnyt laajalle ja se pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan muiden maiden mielipiteisiin ja tiedonvälitykseen. Tämä on tuonut esiin myös sen, kuinka vähän maalla on itsekritiikkiä ja kuinka se yrittää kaikin keinoin oikeuttaa omat toimintansa.

Venäjän inhoittavuus on myös nostanut pelkotiloja Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Venäjä on testannut rajansa monesti ja se ei tunnu kunnioittavan kansainvälistä oikeutta. On vain ajan kysymys, milloin se ylittää liian kauas ja alkaa aiheuttaa suurempia konflikteja.

Lopuksi, on aika herätä ja toimia Venäjän inhoittavuuden ja sen vaikutusten edessä. Emme voi sulkea silmiämme ja antaa tämän maan toimia miten haluaa. Tarvitaan vahvempaa vastatoimintaa ja yhteistyötä muiden maiden kanssa, jotta voimme pysäyttää Venäjän vaarallisen toiminnan ja luoda rauhaa ja oikeudenmukaisuutta maailmaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö