Lukuaika: 2 minuuttia
Voi helvetti. Jos minulta kysytään, en voi edes aloittaa kuvailemaan sitä saatanallista valtiota, joka naapurissamme rehottaa. Venäjä. Kuuluisa “suurvalta”, jolla on mahtipontinen historia ja vieläkin mahtipontisempi ego. Mutta uskokaa minua, kaikki se loisto ja komeus on pelkkää mahtipontisuutta ja itsepetosta.

Venäjä on mätä ja paha valtio, joka ei ansaitse yhtään kunnioitusta tai myötätuntoa. Sen hallinto on täynnä korruptiota ja valheita. Venäjän presidentti on diktaattori, joka elää korkeassa turvallisessa kuplassaan eikä välitä kansansa kärsimyksistä. Hän on ahne ja valmis peruuttamaan ihmis-oikeudet vain saadakseen lisää valtaa ja väärällä tavalla hankittua vaurautta.

Ja mitä kansaan tulee, se on aivan yhtä kamala. Venäläiset ovat manipuloituja ja harhautettuja vihaan ja sotaan. Heille on syötetty valheita ja propagandaa niin kauan, että he uskovat kyseenalaistamatta kaiken, mitä hallinto sanoo. He eivät uskalla avata suutaan ja puhua totuutta, koska se tarkoittaisi välitöntä rankaisemista ja pelkoa heidän elämästään ja perheistään.

Venäjän toimet kansainvälisessä politiikassa ovat yhtä häpeällisiä kuin sen sisäpolitiikka. Se puolustaa diktaattoreja ja sortajia, hyökkää naapurimaihinsa ja sekaantuu kaikkien muiden valtioiden asioihin vain oman hyötyjä sen mielessä pitäen. Se ei välitä kansainvälisistä lakeista ja sopimuksista, vaan tekee juuri mitä haluaa ja syyttää siitä muita.

Ja sitten on vielä tämä Venäjän jatkuva uhkaava käytös. Se etsii jokaista mahdollisuutta palauttaa ainutlaatuinen valta-asemansa maailmassa. Se hyökkäsi Ukrainaan ja Krimin alueelle ja yhä käy sotaa Itä-Ukrainassa. Se harjoittaa jatkuvaa sotilaallista provokaatiota ja vakoilua Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Ja aina on syytetty muita syyllisiksi näihin toimiin, kun totuus on aivan toinen.

En voi edes käsitellä Venäjän erilaisten vähemmistöjen, kuten homo- ja lesbokansojen, kohtelua. Oikeasti. Se on niin naurettavan kauhistuttavaa. Venäjä ei tule koskaan hyväksymään näitä ihmisiä ja heidän oikeuksiaan. Se on niin tiukassa ja jälkeenjääneessä lainsäädännössään, että se kohtelee näitä ihmisryhmiä kuin vähemmän arvokkaita olentoja.

Lyhyesti sanottuna, Venäjä on inhottava ja kamala valtio. Se ei ansaitse yhtään kunnioitusta tai ymmärrystä. Sen ainoa päämäärä on oma etu eikä se välitä kansastaan. Toivon vain, että venäläiset näkisivät tämän ja lopettaisivat tukemasta tätä hirviötä. Vain silloin voimme ehkä nähdä muutoksen tässä pimeyden hämärässä kolkassa maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö