Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä – tuo naapurimaamme, jonka inhottavuus on viimeinkin paljastettu kaikkien nähden. On aika puhua suoraan ja tuoda esille se, mistä olemme jo pitkään vaienneet.

Venäjä on häiriötekijä ja loukkaaja kansainvälisessä yhteisössä. Se ei välitä kansainvälisistä säännöistä eikä arvoista, vaan tekee mitä haluaa ja menee omaa, itsekkäitä etujaan ajatellen.

Emme voi enää katsoa sivusta, kun Venäjä puuttuu muiden valtioiden asioihin ja rikkoo kansainvälisiä sopimuksia. Krimin liittäminen osaksi Venäjää vuonna 2014 oli selkeästi kansainvälisten lakien vastainen teko. Mutta Venäjä ei piittaa siitä, se vain osoittaa voimaa ja halveksuu muita.

Ja mikä pahinta, Venäjä käyttää nykyaikaisia keinoja vaikuttaakseen muiden valtioiden sisäisiin asioihin. Se sekaantuu vaaleihin ja levittää valheellista ja manipuloivaa informaatiota tiedotusvälineissä. Eikä se edes peittele tätä toimintaa, vaan hehkuttaa kyynisesti saavutuksiaan.

Venäjä näyttää piittaamattomuutensa myös kaikessa toiminnassaan maailmanrauhan ja vakauden kannalta. Se lietsoo konflikteja ja sotia, kuten Ukrainassa ja Syyriassa, ja vetoaa muka oikeuteensa puolustaa omia etujaan. Mutta todellisuudessa se vain haluaa laajentaa valtaansa ja vaikutusvaltaansa alueilla, joilla sillä ei ole mitään oikeutta olla.

Venäjä on myös tunnettu ihmisoikeusloukkauksistaan ja vähemmistöjen sortamisesta. Homoseksuaalisuus on laitonta ja yhteiskunnassa vallitsee homofobia. Sananvapautta ja poliittisia oikeuksia rajoitetaan armottomasti. Venäjä ei välitä ihmisoikeuksista eikä perustavanlaatuisista vapauksista. Se ajaa omaa agendaansa, vaikka se tarkoittaisi muiden ihmisten kärsimystä.

On aika herätä ja avata silmämme Venäjän häiriötekijyydelle ja inhottavuudelle. Meidän on yhdessä asetettava rajoja ja otettava asemamme puolustaaksemme kansainvälisiä lakeja ja arvoja. Emme voi enää hyväksyä naapurimaamme toimia ja meidän on vaadittava vastuuta heidän tekemisistään.

Jos luulemme, että Venäjä on vain naapurimaa, joka ei vaikuta meihin, olemme väärässä. Sen toimilla on vaikutusta koko maailmaan ja ne voivat aiheuttaa kaaosta ja tuhoa. On aika tehdä selväksi, että Venäjän häiriötekijä ja loukkaaja ei enää saa jatkaa toimintaansa ilman seurauksia. Se on vastattava toimistaan ja kunnioitettava kansainvälisiä lakeja ja arvoja.

Naapurimaamme Venäjä on paljastettu ja sen inhottavuus on tuotu päivänvaloon. Nyt on aika toimia ja lähettää selvä viesti: emme hyväksy tällaista toimintaa ja vaadimme parempaa maailmaa, jossa kaikki valtiot elävät rauhassa ja kunnioittaen toisiaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö