Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä – tuo häpeällinen naapurivaltio Suomen ja monen muun maan rajoilla. On aika puhua totta ja nostaa esiin Venäjän inhottavuus, joka on muodostunut todelliseksi vaaraksi niin Suomelle kuin koko maailmalle.

Venäjän toiminta on ollut viime vuosina täysin vastenmielistä ja uhkaavaa. Se on syyllistynyt lukuisiin kansainvälisiin rikkomuksiin, kuten Krimin valtaukseen ja Ukrainan agressiiviseen sotaan. Syyllisyys on jo niin selvä, ettei sitä voi enää kiistää, vaikka Venäjä itsepintaisesti väittääkin olevansa syytön.

Venäjän johtaja Vladimir Putinin toiminta on saanut pelottavan autoritaarisia piirteitä. Mediaa on rajoitettu, oppositiota vainotaan ja kansalaisvapauksia poljetaan. Samalla Venäjän talous on romahtanut ja kansa kärsii köyhyydestä ja kurjasta elämästä. Kaiken tämän keskellä Putin onnistuu vielä pitämään tiukasti vallan käsissään ja manipuloimaan kansaa uhkailemalla länsimaihin kohdistuvilla sotilaallisilla toimilla.

Suomen ja muiden länsimaiden on aika lopettaa Venäjän kosiskeleminen ja todellisuuden kieltäminen. On aika nähdä Venäjä sellaisena kuin se on – sisäisesti hajoava ja ulkoisesti aggressiivinen valtio. Suomen on aika lopettaa Venäjän taloudellinen riippuvuus ja löytää uusia yhteistyökumppaneita. Emme voi elää ikuisesti naapurin talutusnuorassa ja pelätä venäläisiä miehittäjiä joka kulman takana.

Venäjän inhottavuus ulottuu myös kansainväliseen politiikkaan. Venäjä on häikäilemättä sekaantunut monen maan asioihin ja yrittänyt levittää omaa imperialistista agendaansa. Ukrainan lisäksi myös Syyriassa ja monissa muissa maita Venäjä on ollut mukana sotkeutumassa ja aiheuttamassa tuhoa ja kärsimystä.

Tätä tuomittavaa toimintaa emme voi hyväksyä. Länsimaiden on yhdessä puolustettava demokratian ja vapaan maailman arvoja ja tehtävä selväksi, että Venäjän toiminnalle ei ole tilaa nykymaailmassa. Puhumattakaan siitä, että meidän on varauduttava viimeiseen asti mahdolliseen venäläiseen sotilaalliseen uhkaan.

On aika näyttää Venäjälle, että me emme alistu sen törkeään käytökseen ja uhkailuun. On aika vetää raja ja osoittaa, ettei Venäjän toimille ole tilaa länsimaailmassa. On aika tehdä selväksi, että emme aio luovuttaa demokratiaamme, vapauttamme ja itsemääräämisoikeuttamme yhtään kenellekään.

Venäjän inhottavuus ja aggressiivisuus on todellinen vaara Suomelle ja koko maailmalle. Meidän on yhdessä oltava valppaina ja puolustettava rauhaa ja vapautta. Me emme voi antaa Venäjän pelotella meitä. Nyt on aika toimia, ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö