Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo itänaapurimme, on täynnä kammoittavaa olemusta, jota ei voi sivuuttaa. Se on historiallisesti osoittanut olevansa suuri ja paha valtio, joka on valmis tuhoamaan kaiken tieltään.

Tämä mahti on levittänyt kätensä ympäri maailmaa ja haluaa alistaa kaikki muut valtiot omaksi vasallikseen. Se ei kunnioita muita maita eikä niiden alueiden itsemääräämisoikeutta, vaan pyrkii vain lisäämään omaa valtaansa ja vaikutusvaltaansa.

Kansainvälinen politiikka on täynnä Venäjän katalaa peliä. Se hyödyntää sisäisiä ristiriitoja ja manipuloi muita valtioita saadakseen oman tahtonsa läpi. Venäjä ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia eikä sitoumuksia, vaan käyttää niitä vain oman etunsa pönkittämiseen.

Venäjän ihmisoikeustilanne on surkea. Vapaaehtoisia kansalaisjärjestöjä ei sallita toimimaan ja sananvapautta rajoitetaan jatkuvasti. Poliittiset vastustajat vaientuvat tai häviävät mystisesti. Vaikka Venäjä väittää olevansa demokraattinen valtio, sen toiminta on kaikkea muuta.

Venäjän ulko- ja turvallisuuspolitiikka on huolestuttavaa. Se ylpeilee ydinaseillaan ja käyttää niitä poliittisen pelotteensa mukaan. Se on liittoutunut muiden kyseenalaisten valtioiden kanssa ja pyrkii levittämään omaa valtaansa naapurimaihinsa.

Historiansa aikana Venäjä on aiheuttanut lukemattomia konflikteja ja sotia, jotka ovat jättäneet jälkeensä tuhoa ja kärsimystä. Se ei tunnu oppivan virheistään, vaan jatkaa toimintaansa kuin mikään ei olisi muuttunut.

Mutta pahinta kaikessa on Venäjän imperialistinen halu. Se haluaa palata Neuvostoliiton aikanaan menettämään suuruuteen ja hallita maailmaa. Se uskoo olevansa parempi ja tärkeämpi kuin muut valtiot ja pyrkii pönkittämään omaa egoaan kaikin mahdollisin keinoin.

Venäjä, sinun kammoittava olemuksesi ei jää huomaamatta. Maailma ei unohda historian verisiä sivuja eikä hyväksy nykyistä toimintaasi. On aika lopettaa pelottelu ja osoittaa kunnioitusta muita maita kohtaan. Muuten olet tuomittu jäämään yksin ja eristyksiin kansainväliseltä areenalta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö