Lukuaika: 2 minuuttia
Tiedättekö mikä asia saa vereni kiehumaan ja vihan valtaan? Venäjän karmeus! Kyllä, luitte aivan oikein. Venäjä, tuo naapurimme idästä, on kaiken pahan alku ja juuri.

Mitä te ajattelette, kun kuulette sanan “Venäjä”? Ehkäpä suuria palatseja ja upeita kirkkoja? Tai ehkä ajattelette paksuksi töröttäviä päämäättömiä vodka-pulloja? No, tulisi ajateltua uudelleen. Todellisuudessa Venäjä on täynnä korruptiota, sortoa ja ihmisoikeuksien polkemista.

Ensinnäkin, onko kenellekään yllätys, että Venäjä on maailman korruptoitunein maa? Ei varmaankaan. Korruptio leviää maassa kuin rutto ja sen juuret ovat syvällä venäläisessä kulttuurissa. Se on niin normaalia, että se on osa arkipäivää ja hyväksytty osa elämää. Mutta onko se oikein? Ei missään nimessä! Korruptio syö maan taloutta ja vaikuttaa negatiivisesti jokaiseen kansalaiseen.

Ja mitäpä sanotte Venäjän ihmisoikeustilanteesta? Valitettavasti se on yhtä synkkä kuin maan ruokakulttuuri. Homoseksuaalien oikeudet on poljettu maassa maan tasalle ja vainoa heitä kohtaan ei piilotella. Poliittisia vastustajia vangitaan mielivaltaisesti ja median vapaus on vain utopiaa. Kuulostaako tutulta? Ei ihme, että Venäjä on jatkuvasti kärjessä ihmisoikeusjärjestöjen häpeälistalla.

Entä Venäjän toimet kansainvälisellä näyttämöllä? Sodat, miehitykset, propaganda ja puuttuminen muiden maiden sisäisiin asioihin ovat vain osa Venäjän järkyttävää käytöstä. Onko tämä muka hyväksyttävää? Ei missään nimessä! Venäjä käyttää maansa resursseja vain oman valtansa kasvattamiseen ja naapurimaiden pelotteleminen on osa heidän pelikirjaansa. Mitään hyvää maailmaan ei ole tullut Venäjästä aikoihin.

Mutta miksi Venäjä on näin vastenmielinen ja mätä sisältä? Ehkäpä syitä voi etsiä maan historiasta. Vuosisatojen ajan Venäjän johtajat ovat hyväksikäyttäneet ja sortaneet omaa kansaansa, mikä on johtanut siihen, että kansa on passivoitunut ja hyväksyy tilanteen sellaisenaan. Samaan aikaan johtajat keräävät rikkauksia itselleen, kun kansa kärsii. Valitettavasti tämä ihmisyyden kadottaminen ei näytä muuttuvan lähitulevaisuudessa.

Toivottavasti tämä kirjoitus avasi silmiäniittyn alla olevaan totuuteen – Venäjä on vastenmielinen ja raadollinen maa, jolla ei ole sijaa maailmassa. On aika lopettaa maailman silmien ummistelu ja aloittaa toiminta. On aika vastustaa Venäjän karmeutta ja vaatia muutosta. On aika laittaa Venäjä paikkansa takaisin helvettiin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö