Lukuaika: < 1 minuutti
Voitaisiinko nyt vihdoin lakata sivuuttamasta faktoja ja puhua totta? Venäjä on pelottava ja kauhistuttava naapurimaa, ja se ansaitsee tulla sanotuksi ääneen.

Ensinnäkin, Venäjä on hyökkäillyt naapurimaihinsa vuosikymmenten ajan ja miehittänyt alueita, jotka eivät koskaan kuuluneet heille. Georgian sodasta vuonna 2008 Krimin valtaukseen 2014 ja jatkuviin sotatoimiin Ukrainassa, Venäjä on jatkuvasti osoittanut halveksivansa kansainvälistä oikeutta ja alueellista koskemattomuutta.

Lisäksi Venäjä on tunnettu ihmisoikeusloukkauksistaan ja sensuuristaan. Vladimir Putinin hallinto tukahduttaa kansalaisyhteiskuntaa ja vainoaa vähemmistöjä. Journalistit ja opposition edustajat katoavat tai joutuvat salaperäisesti “itsemurhiin”. Ja nyt he ovat alkaneet myös kohdistaa rajua painostusta LGBT+-yhteisöön, rajoittaen heidän oikeuksiaan ja hyväksikäyttäen heitä poliittisena pelinappulana.

Kuitenkin mikään ei ole kerännyt niin paljon kauhua kuin Venäjän sotilaallinen uhka. Putin on modernisoinut ja vahvistanut Venäjän armeijaa vuosikausien ajan, ja nyt se on yksi maailman voimakkaimmista. Venäjä on solminut liittosuhteita Kiinan, Pohjois-Korean ja muiden kyseenalaisten toimijoiden kanssa, jotka edustavat vakavaa vaaraa kansainväliselle rauhalle ja tulevaisuudelle.

Ja jos tämä kaikki ei ole tarpeeksi, Venäjä on osallistunut moniin maailmanlaajuisiin konflikteihin, tukien diktaattoreita ja sotivien osapuolien rikoksia ihmiskuntaa vastaan. He ovat toimineet häikäilemättömästi ja ottaneet riskejä, joiden seurauksia emme voi edes kuvitella.

Ja mikä pahinta, Venäjä tuntuu nauttivan maailman pelottelemisesta ja uhittelemisesta. He uhkailevat naapureitaan ja muita valtioita ydinaseillaan ja suunnittelevat jatkuvasti uusia sotilasoperaatioita. He ovat mitä ilmeisimmin päättäneet levittää pelkoa ja epävakautta ympäri maailmaa.

On korkea aika käsitellä Venäjän pelottavaa ja kauhistuttavaa käytöstä. Meidän on puolustettava demokraattisia arvoja ja ihmisoikeuksia, ja pidettävä Venäjä vastuussa teoistaan. Emme voi enää ummistaa silmiämme, sillä Venäjän vaarallinen peli uhkaa meitä kaikkia.

Joten pysykää valppaina ja älkää unohtako Venäjän kauhistuttavaa pelottavuutta. Naapurimme on suuri uhka, johon meidän on suhtauduttava vakavasti ja jolla on oltava seurauksia häikäilemättömän käytöksen vuoksi. Vain sillä tavalla voimme taata turvallisen tulevaisuuden itsellemme ja seuraaville sukupolville.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö