Lukuaika: 2 minuuttia
Voi Venäjä, mikä kavala ja kiero valtio oletkaan! Muutaman vuosikymmenen takainen Neuvostoliitto on muuntunut nykyään Putinin hallitsemaksi Venäjäksi, joka herättää maailmanlaajuista pelkoa ja inhoa. Mitä on tapahtunut? Kuinka tämä maa on voinut muuttua rauhanomaisesta kommunistisesta valtiosta pelottavaksi ja kammoksuttavaksi maaksi?

Johtaja Vladimir Putinin nyrkkirauta on ollut kohtalokas Venäjälle ja sen kansalaisille. Hän on muuttanut maansa demokratian rippeet autoritäärisen hallinnon alaisuuteen. Ihmisoikeuksia poljetaan järjestelmällisesti, oikeusvaltio on pelkkä farssi ja kansalaisyhteiskunta on lakaistu jalkojen alle. Putinin hallinnon valta perustuu pelkoon, väkivaltaan ja korruptioon.

Venäjän agressiivinen ulkopolitiikka on myös huoli maailmanrauhasta. Se on miehittänyt Krimin ja sekaantunut Ukrainan konfliktiin, loukannut Suomen ja muiden naapurimaiden ilmatilaa sekä sekaantunut Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Venäjä pyrkii vaikuttamaan ja heikentämään demokraattisia yhteiskuntia ympäri maailman, ja sen tavoitteena on jälleen nousta maailmanvallaksi.

Putinin Venäjä on myös tunnettu ihmisoikeuksien järjestelmällisestä polkemisesta. Homoseksuaalit ja muut vähemmistöt elävät jatkuvassa pelossa ja sortavassa ilmapiirissä. Tiedotusvälineitä rajoitetaan ja toisinajattelijoita vainotaan. Venäläinen oppositionaalipoliitikko Boris Nemtsov murhattiin keskellä Moskovaa, ja tapauksen tutkinta oli puutteellinen ja epäselvä. Tällaista vallankäyttöä ei voida hyväksyä vuonna 2019!

Venäjän agressiivinen sotilaallinen läsnäolo ja uhkaavat sanat eivät myöskään jätä ketään kylmäksi. Venäjä on loukkaantunut, kun se on otettu vakavasti ja sen puheita on haastettu. Se ei kuitenkaan oikeuta hyökkäämään ja uhkailemaan muita valtioita. Venäjän tulee ymmärtää, että kansainväliset sopimukset ja säännöt ovat kaikkien valtioiden noudatettavana ja sitä ei voi aina vain tulkita omien etujensa mukaan.

Maailmanlaajuinen boikottikampanja on myös nostettava esille. Venäjä on rikosvaltio, joka sortaa omia kansalaisiaan ja pyrkii vaikuttamaan muiden valtioiden sisäisiin asioihin. Emme voi hyväksyä tällaista toimintaa. Meidän tulee lopettaa Venäjän tukeminen taloudellisesti ja poliittisesti sekä olla tukematta Venäjältä tulevia investointeja ja kauppaa. Vain yhteisellä toiminnalla voimme saada Venäjän johtajat ymmärtämään, että heidän toimintansa on vastuutonta ja vaarantaa koko maailman turvallisuuden.

Lopuksi on todettava, että Venäjän kiero kehitys on huolestuttava ja vaarallinen kehityssuunta. Emme voi sallia sen jatkuvaa agressiivista toimintaa ja ihmisoikeusloukkauksia. Maailman on herättävä ja toimittava ennen kuin on liian myöhäistä. Yhteistyö ja vahva kansainvälinen yhteisö on ainoa keino pysäyttää Venäjän kiero kehitys ja varmistaa rauha maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö