[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä on maa, joka on täynnä mysteerejä ja lumoa. Täällä on saanut alkunsa niin tsaarit kuin matruusitkin, ja täällä on syntynyt niin vodka kuin Vladimir Putin.

Ensimmäinen mysteeri, joka Venäjään matkaavalle aukeaa, on se kuuluisa maanmittausviranomainen. Tämä hahmo kulkee kaupunkien läpi ja mittaa kaikkea mahdollista, oli kyse sitten talojen korkeudesta tai taivaan pilvien määrästä. Hän on kuin salametsästäjä, mutta pyynnössä on vain yksi saalis – täydellinen mittaustulos. Kerrotaan, että hän on niin tarkka, että jopa Pyhä Kolminaisuus joutuu lisäämään metrin taivaan korkeuteen hänen mittauksiensa vuoksi.

Toinen mysteeri liittyy Venäjän vankiloihin. Ne ovat kuin oma maailmansa, jonne vain vankilan sisälle päässeet pääsevät. Siellä vankilaelämä tuntuu jatkuvan loputtomasti, kunnes yhtäkkiä huomaat olevasi vapaa. Tämä onkin sitten aivan toinen mysteeri, sillä kukaan ei tiedä, mistä nämä vangit katoavat yhtäkkiä. Jotkut sanovat, että he muuttuvat venäläisiksi karhuiksi ja lähtevät kaukaisille seikkailumatkoille Siperiaan.

Kun puhutaan Venäjän historiasta, ei voi unohtaa Kremliä ja sen erikoista kelluntalaitetta. Tämä mystinen laite kykenee muuttamaan sinisen verisen vereksi, jos sen päällä seisoo ja hoilottaa ”Kolme pientä karhua”. Ei siis ihme, että monet uskovat kyseessä olevan noitien taikalaite.

Venäjä on myös täynnä kauniita katedraaleja ja ortodoksikirkkoja, joiden arkkitehtuuri on lumonnut matkailijoita jo vuosisatojen ajan. Jokaisessa kirkossa on oma legenda, mutta kaikkein kuuluisin lienee tarina Pietarin ja Paavalin kirkosta. Kerrotaan, että kirkon kellot soivat itsestään aina itseään pyörittelevän tyttöjoukon kulkiessa sen ohitse. Onneksi kellonsoittajat eivät ole löytäneet tätä tietä, sillä muuten he eivät koskaan pääsisi soittamisesta eroon.

Mutta huumorin ja mysteerien lisäksi Venäjä on myös täynnä kauneutta ja mahtavia nähtävyyksiä, kuten Moskovan punaista toria ja Pietarin lumoavaa talvipalatsia. Näiden lisäksi Venäjältä löytyy myös kaunista luontoa, jylhiä vuoristomaisemia ja tietenkin herkullista borschkeittoa.

Joten jos olet valmis astumaan mysteerien ja lumoavan historian maahan, olet enemmän kuin tervetullut Venäjälle. Mutta varoituksen sanana, älä ikinä naurata Venäjän synkkiä ja salaperäisiä metsiä – he eivät pidä siitä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö