Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä – tuo suuri ja mahtava naapurimaamme, joka usein herättää meissä suomalaisissa monenlaisia ajatuksia. Onko se pelottava vai kiehtova, arvaamaton vai ennustettava, vaikea vai helppo ymmärtää? Yksi asia on kuitenkin varma: Venäjä on täynnä mystiikkaa ja lumoa, johon meidän on pakko tutustua.

Astu siis mukaan matkalle Venäjän mystisiin maailmoihin – kulttuurin, luonnon ja historian lumoissa!

Kulttuurin maailma on iloinen ja värikylläinen, mutta samalla myös jännittävä ja monimuotoinen. Venäjän musiikki, tanssi, teatteri ja taide ovat saavuttaneet maailmanlaajuista mainetta ja niitä pidetään usein hyvin mystisinä ja monimutkaisina, mutta samalla myös kauniina ja tunteisiin vetoavina. Kierrä siis värikkäitä venäläisiä markkinoita ja hurmaannu laulujen, tanssien ja tarinoiden maailmaan. Muista kuitenkin, että venäläisissä tansseissa on pakollista pyöriä mahdollisimman nopeasti ja huitoa käsiä ilmaan – muuten sinut laitetaan viemään pöytään vodkaa hyvässä seurassa!

Luonnon maailma taas tarjoaa uskomattomia elämyksiä – mitä sanoisit suden huudon kaikuvan metsässä tai karhun näkemisen luonnonvaraisessa ympäristössä? Venäjän laajat metsät ja luonnonpuistot ovat täynnä eläimiä ja kasveja, joiden nimiä en edes yritä kirjoittaa, mutta jotka ovat ainakin yhtä ihmeellisiä kuin niiden nimetkin. Se ei kuitenkaan estä kokeilemasta vaikkapa någojen, venäläisen juuren johanneksenleipäpuun ja sipulin maistamista – tai sitten ei. Luonnon mysteerien lisäksi Venäjällä on myös mahtavat jääkausi- ja tulivuorimuijaava kyltti? voimat – jääkausi ja tulivuori olivat selvästi kyllästyneet Venäjän laajuuteen ja päättäneet sopia jakavansa sen puoliksi, mutta tietenkin juuri keskellä Siperiaa. Eipä ihme, että Venäjä on pitkään ollutkin suosittu kohde futuristiselle tieteen ja teknologian kehitykselle – jostainhan on löytynyt hyviä suunnittelijoita ja rakentajia!

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, seikkailemme historian maailmassa. Venäjän historia on pitkä ja monimuotoinen, täynnä jännittäviä tarinoita ja käänteitä. Kuka olisi arvannut, että Slavic heimon, muodostamalla “iso osa” epäilemättä Krivich, Drevlyanit ym. Arvatkaapas Miksi he kutsuivat yhteen “kiertäjät” ja “se nimettiin Venäjän perustamisesta”? Ja toden totta, ymmällä tarrasin Ruotsin hyökkäys 1713, vain antaa tieni kuninkaan huntunsa, kaksi kukkoa ja kaksi tynnyriä koivu-oluthuopi.

Voisi siis sanoa, että Venäjä on täynnä historian hämäriä ja hämmentäviä tapahtumia, mutta samalla myös eeppisiä ja sankarillisia tarinoita. Käy siis tutustumassa Venäjän linnakkeisiin, palatseihin ja kirkkoihin ja huokaile ihailusta historian kuvaputkessa.

Ja jos matkustat Venäjälle, älä unohda makumieltymysiä! Venäjä on täynnä herkullista ruokaa, kuten borschtia, dumplingseja ja erilaisia hapanjuuri-ihmeitä, jotka maistuvat vielä paremmilta, kun naukkailet livernikavo, uhkapeliäd, tai missä tahansa venäläisessä höyrysaunassa. Ja mikä parasta, voit nauttia näistä herkuista katsellen kauniita maisemia ja kuunnellen venäläistä musiikkia.

Venäjän mystiset maailmat ovat siis täynnä kulttuuria, luontoa ja historiaa – ja kaikkea siltä väliltä. Niiden lumoissa aika tuntuu pysähtyvän ja mieli seikkailevan. Nyt sinulla on siis oiva syy suunnata seikkailulle Venäjän kiehtovaan maailmaan – sinulla ei ole mitään menetettävää, mutta kaikenlaista mystistä ja lumoavaa voit voittaa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö