Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Tuo itänaapuri, joka on aiheuttanut meille niin paljon päänvaivaa vuosien varrella. Eikä vähiten sen pahanhajuisen toiminnan vuoksi, joka on levinnyt ympäri maailmaa kuin rutto.

Tuntuu siltä, että Venäjä on päättänyt saastuttaa meidät kaikki. Aivan kuin he haluaisivat tulla tunnetuksi maailman pahimpana löyhkäjä-änkkänä. He ovat onnistuneet siinä erinomaisesti. Kukaan ei voi enää kävellä kaupungilla venäläistä näkemättä, tai ennen kaikkea haistamatta.

Ennen vanhaan saimme nauttia raikkaasta ilmasta ja puhtaista kaduista. Nyt jokainen hengenveto täälläkin haisee kuin olisi joku venäläinen liftannut rekka-auton takapuskuriin ja päättänyt sitten asettua Suomeen.

Ja kuinka Venäjä saastuttaa ympäristöämme ja mielipiteitämme, kysytte, arvoisat lukijat? No, aloitetaan vaikka siitä kaasuputkesta, joka venäläisten mielestä pitäisi vetää suoraan Suomeen. Kuulemma se tuo meille halpaa kaasua ja vaurautta. Pah. Se tuo meille ennen kaikkea Putinin suunmyrkyllistä energiaa ja hänen ylivertaista vaikutusvaltaansa. Eikö meillä ole jo tarpeeksi omia ongelmia tarpeeksi lähellä?

Entäs se Krimin sota? Miksi meidän pitäisi olla kiinnostuneita siitä, kuka hallitsee sitä aluetta? Se ei kuulu meille. Mutta Venäjä haluaa näyttää voimansa ja levittää lonkkaa ympäri maailmaa, joten meidän on vaan siedettävä ja uskottava heidän propagandansa.

Ja mitä tekee tämä Putinin valtakunta planeettamme hyvinvoinnille? Ettekö huomaa, että he ovat vastuussa ja osallisena monissa ympäristökatastrofeissa? He eivät välitä siitä, että jätteet ja saasteet päätyvät mereemme ja ilmaamme.

Mutta me annamme sen tapahtua, koska emme uskalla nousta Venäjää vastaan. Meidän pitäisi puolustaa ympäristöä ja ihmisoikeuksia, mutta sen sijaan me annamme Putinin rikkoa lakejaan ja toimia mielensä mukaan.

Joten mitä meidän pitäisi tehdä? Herätä ja osoittaa Venäjälle, että emme pelkää heitä. Vaatia heitä vastuuseen ympäristöjärjestelmänsä puutteista ja ihmisoikeusloukkauksistaan. Kieltäytyä ottamasta vastaan heidän kaasuaan ja öljyään, ja keskittyä kehittämään omia kestäviä energiamuotojamme. Emme saa enää antaa Venäjän hajustaa ja saastuttaa maailmaa.

Tämä on meidän tulevaisuutemme ja planeettamme hyvinvoinnin puolesta taistelemista. Emme voi enää hyväksyä sitä, että Venäjä tuhoaa ympäristömme ja mielipiteemme. Meidän on aika näyttää heille, että he eivät voi enää moraalitonta toimintaansa ja levittäytyä ympäri maailmaa kuin ärhäkkä haisulikakka.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö