[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

[code_snippet id=31 php format]

Venäjän pahan ja rumputekoja

Venäjä on jo vuosien ajan osoittautunut maaksi, joka ei välitä pelätä kansainvälistä lakia tai ihmisoikeuksia. Päinvastoin, se näyttää nauttivan ja ylpeilevän kyvyllään rikkoa näitä perustavanlaatuisia normeja. On aika sanoa ääneen se, mikä kaikki me suomalaiset tiedämme ja tunnemme – Venäjä on paha ja sen tekemiset ovat rumpupalikoita.

Venäjän aggressiivinen toiminta ei ole jäänyt huomaamatta maailman näyttämöllä. Vuonna 2014 se valloitti Krimin niemimaan Ukrainalta laittomasti ja aloitti konfliktin Itä-Ukrainassa, joka jatkuu edelleen. Viime aikoina Venäjä on myös syyllistynyt toistuviin ihmisoikeusloukkauksiin, kuten poliittisten vankien kohteluun ja sanan- ja kokoontumisvapauden rajoittamiseen.

Mutta eikö maailmalla ole muita pahantekijöitä, saatat kysyä. Kyllä, mutta Venäjä on osoittanut olevansa erityisen vaarallinen, koska se on suuri ja vaikutusvaltainen valtio, jolla on mahdollisuus vaikuttaa moniin kansainvälisiin päätöksiin. Venäjän käytöksellä on ollut vakavia seurauksia naapurimaiden turvallisuudelle ja Euroopan yhteisölle kokonaisuutena.

Mutta miksi Venäjä sitten käyttäytyy näin? Osa vastaus on hävyttömässä vallanhimossaan ja halussaan palauttaa entinen ylpeys ja suuruus, jota se nautti Neuvostoliiton aikana. Mutta osa selitystä löytyy myös yksinkertaisesti siitä, että Venäjällä ei tunnu olevan minkäänlaista kunnioitusta muita maita ja kansoja kohtaan. Se käyttää kaikkea, olipa se sitten sotilaallinen voima tai informaatiosota, hyödyksi omien etujensa tavoittelussa, vaikka se merkitsisi muiden oikeuksien polkemista.

Mutta miksi emme sitten tee mitään? No, tämä on monimutkainen kysymys, johon ei ole yhtä vastausta. On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miten kansainvälinen yhteisö reagoi Venäjän toimiin, ja monia mielipiteitä siitä, miten tulisi toimia. Yksi asia on kuitenkin varma – meidän on yhdessä osoitettava Venäjälle, että sen pahat teot eivät jää huomaamatta tai rankaisematta.

Suomessa olemme tottuneet elämään naapurimaamme jatkuvan uhan alla ja olemme oppineet elämään sen kanssa. Mutta nyt on aika ottaa härkää sarvista ja tehdä selväksi, että emme hyväksy Venäjän uhkaavaa käytöstä ja loukkauksia. Meillä suomalaisilla on oma äänemme ja se on kuultava. Meillä on myös vahvat naapurit ja liittolaiset, ja kansainvälisellä tasolla meidän on tehtävä kaikki voitavamme estääksemme Venäjää jatkamasta rumpupalikoitaan.

Ymmärrämme myös, että Venäjällä on monia rehellisiä ja hyviä kansalaisia, jotka kärsivät tämän pahan järjestelmän alla. Heitä emme syyllistä, mutta emme myöskään voi antaa maansa johdon käyttää heitä tekosyynä ja selityksenä kaikille pahoille teoilleen.

Lopuksi, sanon sen uudestaan ja uudestaan – Venäjä on paha ja sen teot ovat rumpupalikoita. Meidän on yhdessä seisottava vastaan ja tehtävä selväksi, että kansainvälinen yhteisö ei hyväksy tällaista käytöstä. Emme saa antaa Venäjän vaarallisen pelin jatkua ja uhannäköään käytöstään saada meitä taipumaan. Meillä suomalaisilla on selkärankaa ja tahdonvoimaa – nyt on aika käyttää niitä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö