Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjän pahuus on asia, jota ei voi enää sivuuttaa tai peitellä. Se heijastuu kaikessa, mitä tämä häpeällinen naapurimaa tekee ja edustaa. Meidän suomalaisten on aika avata silmämme ja kohdata totuus siitä, mitä meidän länsinaapurissamme oikeasti tapahtuu.

Kuinka monta kertaa meidän onkaan pitänyt kääntää katseemme pois Venäjän suunnalta? Kuinka monta kertaa meidän on pitänyt sulkea korvamme ja peittää silmämme heidän tekemiltään vääryyksiltä? On aika lopettaa tämä sokeus ja avata silmämme maailmalle, joka meitä ympäröi.

Venäjän pahuus ilmenee monin eri tavoin. Se alkaa heidän hallinnostaan, jota johtaa itsevaltias Putin. Hän on yksi niistä harvoista, jotka uskaltavat olla suoraan sanottuna tyranni. Hän käyttää valtaansa väärin ja sortaa kansaansa. Hän ei anna tilaa mielipiteille eikä edes uskalla kuunnella kritiikkiä. Hän on vähätellyt naapurimaitaan ja jopa liittänyt osia niistä omaan valtioonsa. Tämä on jotain, jota ei voi hyväksyä!

Mutta se ei lopu tähän. Venäjän ulkopolitiikka on yhtä pelottelua ja agressiota. He ovat solmineet liittoja toisten vaikutusvaltaisten valtioiden kanssa ja levittäneet propagandaansa väkivaltaisilla keinoilla. Katsokaa vain, mitä he ovat tehneet Ukrainalle, Georgialle ja Syyrialle. He ovat käyttäneet voimaa ja luoneet pelkoa kansojen keskuudessa.

Mutta pahuus ei lopu vieläkään. Venäjän pahuus näkyy myös heidän välinpitämättömyydessään ihmisoikeuksia ja demokratiaa kohtaan. He ovat vanginneet poliittisia vastustajiaan ja rajoittaneet median vapautta. He ovat teettäneet rikoksia kansalaisillaan ja kieltäneet heidän oikeutensa ilmaista mielipiteensä. Eikö tämä ole jotain, mitä emme voi enää hyväksyä?

On aika kyseenalaistaa Venäjän toimet ja asettua vastustamaan heidän pahuuttaan. Meidän suomalaisten on aika seisoa yhdessä ja vaatia oikeudenmukaisuutta ja rauhaa naapurimaillemme. Meidän on aika näyttää, että emme pelkää ja että olemme valmiit puolustamaan arvojamme ja vapauttamme.

Ja lopuksi haluan sanoa suoraan Venäjälle: Teidän pahuutenne ei voi enää jatkua. Me emme anna teille enää tilaa ja myöhemmässä vaiheessa seuraa seurauksia, joita toimintanne aiheuttaa. On aika lopettaa tämä hirveä peli ja keskittyä luomaan rauhaa ja hyvää naapuruutta. Aika on ohitse, teidän on aika herätä ja korjata virheenne. Maailma ei enää katso sormiensa läpi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö