Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: < 1 minuutti
Vihdoin on aika sanoa se ääneen: Venäjä on piinaava paholaisen maa! Naapurimme aiheuttaa minussa vastenmielisyyttä joka kerta kun kuulen sen nimen mainittavan. Ja miksi ihmeessä ei aiheuttaisi? Venäjä on valtava, mahtipontinen ja vallanhaluinen, joka pyrkii jatkuvasti laajentumaan ja saamaan entistä enemmän vaikutusvaltaa maailmassa. He eivät välitä mistään muusta kuin omista intresseistään, ja ovat valmiita polkemaan muiden päälle päästäkseen päämääräänsä.

Minulle on täysin käsittämätöntä, miten joku voi pitää Venäjää hyvänä naapurina tai liittolaisena. Venäjä on koko ajan valmis käyttämään valtaansa ja kohtelemaan muita kansoja kuin omia sotilaitaan. Meidän ei tarvitse mennä kauas esimerkkejä löytääksemme – Georgia, Ukraina, Tšetšenian sota. Nämä ovat vain muutamia tapauksia, joissa Venäjä on tullut naapurimaittensa kimppuun ilman mitään syytä.

Ja mitä me olemme tehneet? Olemme antaneet heidän jatkuvasti toimia miten haluavat. Odotamme kiltisti, kun Venäjä aloittaa lisää sotia ja valtaa itselleen lisää alueita. On selvää, että Venäjä ei välitä meistä eikä naapurimaistaan. He välittävät vain omista vallanhimoisista tavoitteistaan.

Kansainvälisen yhteisön on aika ottaa Venäjä vakavasti ja vastustaa heidän laittomia toimiaan. Emme voi enää vain käsiä ristissä seurata sivusta, kun Venäjä jatkaa sotahulluuttaan ja uhkaa alueellista vakautta. Meidän on lopetettava piikitellä ja tehtävä jotain konkreettista.

Venäjä ei vähät välitä kansainvälisestä oikeudesta tai ihmisoikeuksista. He vain jatkavat eteenpäin ja käyttävät mahtiaan. Tämä on täysin hyväksyttämätöntä ja vastenmielistä. On aika olla riittävän rohkea ja vastustaa Venäjää, joka on jo liian kauan päässyt pälkähästä.

En halua nähdä Venäjää hyvänä naapurina, enkä halua myöskään nähdä sitä ystävänä tai liittolaisena. Haluan nähdä Venäjän sellaisena kuin se on – piinaavana, pahoinvointia aiheuttavana naapurina. On aika ottaa vastuu ja puolustaa omia ja muiden oikeuksia, ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö