Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Valtio, joka on tunnettu raakuudestaan ja petollisuudestaan. Maa, joka ei tunnu koskaan oppivan virheistään, vaan jatkaa välinpitämättömästi toimintaansa vailla huolen häivääkään. Tämä on totuus, jota emme halua kohdata ja siksi suljemme silmämme siltä.

Mutta minä en ole valmis vaikenemaan. Minun täytyy purkaa vihani ja kertoa totuus Venäjän raadollisuudesta, joka nostaa kylmiä väreitä selkäpiillemme.

Aloitan Syyrian sodasta. Venäjä on ollut alusta asti mukana tukemassa Syyrian hallinnon julmuutta. Venäjä on pommittanut viattomia siviilejä, tappanut lapsia ja tuhonnut kokonaisia kaupunkeja. He ovat tehneet tämän kaiken yhteistyössä diktaattori Bashar al-Assadin kanssa, joka on verisillä käsillään vastuussa sadoista tuhansista kuolemista ja miljoonista pakolaisista.

Ja miksi Venäjä tekee näin? Vastaus on yksinkertainen: he haluavat vahvistaa omaa valtaansa ja osoittaa mahtinsa maailmalle. He ovat valmiita uhraamaan siviilien hengen vain oman turhamaisuutensa vuoksi.

Entä Ukrainan kriisi? Venäjän mukaan kyse on vain sisäisistä konflikteista, mutta totuus on jotain aivan muuta. Venäjä on anastanut Krimin niemimaan laittomasti ja tukemassa kapinallisia Itä-Ukrainassa. He ovat lähettäneet sinne aseita, sotilaita ja propagandaansa, ja puhuvat samalla rauhan puolesta. He eivät välitä ukrainalaisten kärsimyksistä, vaan haluavat vain lisätä omaa vaikutusvaltaansa ja laajentaa alueitaan.

Ja jos joku uskaltaa vastustaa heitä, heitä odottavat rangaistukset. Kuinka monta kertaa olemme nähneet, miten Venäjä on sulkenut huulensa kriittisiltä toimittajilta, poliittisilta aktivisteilta ja oppositiopoliitikoilta? Heidän vankilat ovat täynnä ihmisiä, jotka ovat uskaltaneet puhua totuutta Venäjän toiminnasta.

Ja viime aikoina on tullut esiin myös Venäjän vaikutusvalta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. On paljastunut, että Venäjä on sekaantunut Yhdysvaltain poliittisiin prosesseihin ja pyrkinyt vaikuttamaan vaaleihin omien etujensa mukaisesti. He ovat käyttäneet hyväkseen sosiaalisen median kanavia levittääkseen valeuutisia ja hämmentääkseen kansaa.

Venäjä on valtio, joka ei välitä lainkaan ihmisoikeuksista, demokratiasta tai kansainvälisistä sopimuksista. He toimivat vain oman valtansa ja etujensa mukaan. He ovat valmiita pettämään liittolaisiaan, vain siksi, että se sopii heille paremmin.

On aika herätä todellisuuteen ja tunnustaa, että Venäjä on raaka ja petollinen valtio. Emme voi enää katsoa sivusta ja toivoa, että kaikki kääntyisi paremmaksi. Meidän täytyy toimia ja tuomita heidän likaiset ja raadolliset teot. Muuten jatkamme vain osana heidän peliään, jossa totuus on vain heille mukautuva käsite.

Venäjän raadollisuus nostaa kylmiä väreitä selkäpiillemme, mutta meidän täytyy lopettaa pelkääminen ja nousta vastustamaan heidän toimintaansa. Emme voi hyväksyä tätä pimeyden valtaa, joka yrittää vallata maailman.

Vihdoinkin on aika näyttää Venäjälle, että he eivät voi kävellä yli meidän oikeudentunteemme ja arvostuksemme ihmishenkeä kohtaan. Meidän täytyy seistä yhdessä ja vaatia oikeutta ja rauhaa. Meidän täytyy osoittaa, että maailmassa on vielä hyvyyttä ja rehellisyyttä, ja että ne voittavat lopulta raakuuden ja petollisuuden.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö