Lukuaika: < 1 minuutti
Voihan Venäjä! Niin saastainen maa, että tekisi mieli kääntää selkänsä ja lähteä juoksemaan kauas pois sen likaisista kynsistä.

Miten voi olla, että niin suuri ja voimakas maa, kutsuttu Venäjäksi, onnistuu tuottamaan vain kurjuutta ja pahuutta ympärilleen? Sen hallinto on lahjontaan asti korruptoitunut, eikä kansa saa nauttia rehellisestä toiminnasta. Poliitikot ja valtaa pitävät tahot sukeltavat rahassa ja voimassa, eikä heidän päässään pörrää muu kuin oman edun tavoittelu.

Korruptio on vain yksi Venäjän sairauden oireista. Sen ympäristötuho on yhtä mittavaa ja häpeällistä. Ajatelkaapa esimerkiksi Moskovan kaupunkia, joka on yksi saastuneimmista kaupungeista maailmassa. Ilmanlaatu on kammottava ja jatkuvat öljyvuodot aiheuttavat vahinkoa niin luonnolle kuin ihmisillekin. Eikä tämä katastrofi ole vain yksittäistapaus, sillä Venäjän tuotanto ja teollisuus ovat tunnettuja ympäristötuhoistaan. Eikö ole häpeäksi koko maalle, että sen jätöksistä on tullut globaalin mittakaavan ongelma?

Mutta se ei lopu vielä tähän. Venäjän propagandakoneisto on häikäilemätön työkalu, jota käytetään hyväksi taistelussa totuutta vastaan. Maailmaa yritetään manipuloida Venäjän eduksi ja totuutta vääristellään jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Valheita ja valehtelijoita riittää, ja Venäjän valtamedia ylläpitää tätä likaista propagandaa koko maailmalle.

On aika laittaa piste Venäjän alentuville ja vastuuttomille teoille. On aika ottaa vastuu ympäristön ja kansalaisten hyvinvoinnista. On aika lopettaa korruptio ja luopua propagandasta. Mutta valitettavasti nämä eivät taida olla Venäjän agendalla lähitulevaisuudessa.

Kansainvälisen yhteisön tulisi vihdoin herätä Venäjän todellisuuteen ja asettaa se vastuuseen toimistaan. Maailman ei tule antaa tämän saastaisen ja vastuuttoman maan jatkaa tuhoamistaan. Tämä ihmeellinen ja arvaamaton valtio on osoittanut tarpeeksi vahingollista vaikutustaan. Venäjä on mätä hedelmä, joka on jo pitkään pitänyt poistaa kaulittamalla. Ja se aika on nyt.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö