Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Venäjän sairas käytös – kuinka maa järkyttää kansainvälistä yhteisöä”

08.05.2024 10:20

"Venäjän sairas käytös - kuinka maa järkyttää kansainvälistä yhteisöä"
Lukuaika: < 1 minuutti
Pahoittelen jo etukäteen, mutta ei tämä enää vaan käy. Venäjän jatkuva sairas käytös on ylittänyt kaikki mahdolliset rajat ja on aika avautua siitä, kuinka tämä maa järkyttää kaikkia muita ympärillään olevia kansakuntia ja koko kansainvälistä yhteisöä.

Kun muut maat pyrkivät rakentamaan rauhaa ja vakautta maailmaan, Venäjä näyttää olevan aivan omaa sarjaansa ja kääntää selkänsä kansainvälisille sopimuksille ja normeille. Venäjä roikkuu kiinni menneisyyden aatteissa ja pyrkii levittämään valtaansa ja vaikutusvaltaansa asettamalla itsensä muiden yläpuolelle.

Viime aikoina Venäjän toiminta on yltynyt entisestään ja osoittaa maan sairasta halua horjuttaa koko kansainvälistä järjestystä. Ukrainan kriisi, Krimin miehitys, Georgiaan kohdistuneet sotilaalliset toimet ja jatkuva provokaatio länsimaita kohtaan ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän sairaasta käytöksestä.

Venäjä ei myöskään tunnu välittävän kansainvälisistä velvoitteistaan ja sopimuksistaan. Se pyrkii jatkuvasti kumoamaan ne ja puhuu kauniita sanoja sovinnosta ja yhteistyöstä, mutta toimii täysin päinvastaisesti. Onko tämä muka oikein? Onko tämä maa niin ylivertainen, että se voi toimia vapaasti ja ylittää kansainväliset pelisäännöt?

Venäjän sairas käytös vaikuttaa myös sen omiin kansalaisiin. Venäläisten oikeuksia poljetaan jatkuvasti ja maan hallinto hallitsee kansaa rautaisella otteella. Eikö ole jo aika, että Venäjä huolehtii omista kansalaisistaan ja keskittyy korjaamaan omia ongelmiaan sen sijaan, että se sekaantuu jatkuvasti muiden valtioiden asioihin?

Kansainvälinen yhteisö ei voi enää ummistaa silmiään Venäjän sairaalta käytökseltä. On aika toimia ja asettaa Venäjälle kovia sanktioita, jotta se ymmärtäisi lopettaa käytöksensä. Maailma ei voi antaa yhden maan järkyttää ja vaarantaa kaikkea, minkä eteen muut maat ovat vuosikymmenien aikana työskennelleet.

Venäjän on aika herätä ja ymmärtää, että sen sairas käytös ei johda mihinkään muuhun kuin eristäytymiseen ja kansainvälisen yhteisön hylkäämiseen. On aika katsoa peiliin ja aloittaa puhdas pöytä. Vain rehellisen ja vastuullisen toiminnan kautta Venäjä voi saada paikkansa kansainvälisessä yhteistyössä takaisin. Mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että se on kaukainen haave.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:38:14