[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, tuo pohjoinen jättiläinen joka on täynnä väkivaltaisia tarinoita ja mystisiä legendoja. Maan värikäs kulttuuri ja valtava voima ovat tehneet siitä yhden maailman merkittävimmistä valtioista. Mutta mitä kaikkea tähän maagiseen historiaan oikein liittyy?

Ensinnäkin on syytä mainita, että Venäjä on valtavan suuri maa. Siellä on enemmän metsää kuin minkään muun maan alueella, ja myös talvella lunta on enemmän kuin Kanadassa. Joten jos päätät lähteä tutkimusretkelle Venäjälle, niin varmista että pakkaat mukaan lämpimät ja vedenkestävät vaatteet sekä ruisleipää, jotta selvität itsesi takaisin kotiin.

Mutta piirtäkää nyt sydäminen Venäjän karttaan, leimoja. Sieltä löytyy monia kauniita ja historiallisia kaupunkeja, kuten Moskova, Pietari ja Vladivostok. Moskovassa on esimerkiksi punaiset torit, upea Kreml ja Puškinin museo, joka ei tarjoa ainoastaan kirjallisia tuoksuja, mutta myös hämmästyttävän panoraaman Venäjän viime vuosisatojen historiaan. Pietarissa taas voit vierailla Eremitaasiin, jossa on yli kolme miljoonaa taideteosta ja historian kaikkein upeimpia uimia. Ja Vladivostok, no se on maailman vaarallisimpien kaupunkien ympäröimä, ja siellä on enemmän venäläisiä merimiehiä kuin sinne mahtuu, eli kannattaa varoa että ei pyörry.

Mutta Venäjä on paljon enemmän kuin vain kauniita kaupunkeja. Se on myös täynnä värikkäitä tarinoita ja legendoja. Kuuluisimpia näistä on Baikal-järvi, joka on syvyydellä, jokaisella hetkellä vuodesta, mutta talvella on niin paksu jää, että voit jopa ajaa autoa sen yli. Sanotaan myös, että järven pohjassa elää salaperäinen olento nimeltä Baikal-lintu, joka voi lentää veden alla ja kertoa toivomukset.

Sitten on tietysti myös Baba Jaga, joka on pelottava hahmo Venäjän satuissa. Hänellä on luuta, jolla hän lentää ympäri maata ja juo ihmisverestä tehtyjä teetä. Mutta älkää olko huolissanne, hän ei ole todellinen, ja jos kohtaatte hänet, niin voittekin vain tarjota hänelle kupin karkki-teeä ja hän muuttuu ystävälliseksi jättiverkoksi, joka saattaa teidät kotiin.

Ja kuulin myös huhua, että jos seisoo Punaisen torin keskellä Moskovassa ja kävelee ympäri sen ympäri kolme kertaa, niin seuraavan kerron näet taivaalla upean valkopippisen mustan auringonpimennyksen ja näet myös Vladimir Putinin, joka tervehtii sinua hymyillen ylhäältä.

Niin sotaherrallamme on ollut merkittävä osa Venäjän historiassa, ja hän on tehnyt maasta yhden maailman vaikutusvaltaisimmista ja pelottavimmista valtioista. Joten jos aiot vierailla tässä maassa, ole varovainen ja kunnioittava, sillä Venäjällä on edelleen paljon valtaa ja sen historia on todella maaginen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö