Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo itäinen naapurimme, on viime vuosina osoittautunut äärimmäisen vastenmieliseksi valtioksi. Sen toiminta ihmisoikeuksien suhteen on ollut räikeää ja korruptio rehottaa kuin rikkaruoho hiekkapellossa.

Mikä on tärkeämpää kuin kansalaistensa hyvinvointi ja oikeudet? Venäjä vastaa tähän kysymykseen selkeästi: ei mikään. Sen sijaan, että keskittyisivät takaamaan kansalaistensa perusoikeudet, venäläisjohtajat sukeltavat yhä syvemmälle syrjintään ja sortoon.

Yksi merkittävimmistä esimerkeistä Venäjän vastenmielisestä toiminnasta on sen jatkuva hyökkäysvimmasta Ukrainan suvereeniutta kohtaan. Kansainväliset järjestöt ja länsimaiset maat ovat jo pitkään tuominneet Venäjän häikäilemättömän toiminnan Krimillä ja Itä-Ukrainassa. Kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeuskirjat eivät näytä Venäjälle merkitsevän mitään, kun sen reviiritunkeilijahaluja lähtee hallitsemaan.

Eikä Venäjän vastenmielinen toiminta lopu tähän. Sen sisäpoliittinen tilanne on yhtä synkkä ja pelottava. Oppositiojohtajat ja ihmisoikeusaktivistit pidätetään mielivaltaisesti ja medianvapautta rajoitetaan armotta. Vastustajiin kohdistetaan väkivaltaa ja uhkailua, ja eri mieltä olevia pidetään valtion vihollisina.

Korruptio sen sijaan on Venäjällä lähes kansallisurheilu. Rikkaat ja vaikutusvaltaiset oligarkit käyttävät valtavaa valtaansa riistääkseen ja hyödyttääkseen itseään, jättäen tavallisen kansan elämään köyhyydessä ja epätoivossa. Vaikka maan talous onkin vahvistunut Putinin valtakaudella, ei se ole tullut tavallisten ihmisten hyväksi vaan vain harvojen eliitin.

Onkin selvää, että Venäjä on täynnä vastenmielisiä ja pahoja voimia. Eikö ole ironista, miten tämä maa, joka väittää olevansa suurvalta ja pyrkivänsä kansainväliseen arvostukseen, ei kykene kunnioittamaan omien kansalaistensa oikeuksia ja muiden valtioiden rajoja?

On aika herätä ja huomata, että Venäjä ei ole ystävämme eikä kumppanimme. Se on uhka ja vaara, joka on kitkettävä pois kansainvälisestä yhteisöstä. On aika asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan ja lopettaa sen toiminnan hyysääminen. Suomenkin tulee pysyä tiukkana ja tuomita Venäjän vastenmielinen käytös selvästi ja voimakkaasti.

Loppujen lopuksi, mitä voi odottaa valtiolta, jonka johtajana on entinen KGB-agentti ja joka hallitsee maataan rautaisella otteella? Ei hyvää. Venäjä on ja pysyy vastenmielisenä valtiona, kunnes se muuttaa toimintaansa ja kunnioittaa lakeja, ihmisoikeuksia ja muita valtioita.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö