Lukuaika: 2 minuuttia
Viime aikoina on taas ollut paljon puhetta Venäjästä ja sen tekemisistä. Ja totta puhuen, en yhtään ihmettele, miksi naapurimaa herättää niin paljon inhoa ja turhautumista. Venäjän vastenmielisyys on todellinen ongelma ja se on aika korkea aika ottaa puheeksi suorin sanoin.

Ensinnäkin, on täysin käsittämätöntä miten Venäjä voi jatkuvasti toimia kansainvälisen yhteisön sääntöjen ja sopimusten vastaisesti ja silti saada toimiaan läpi ilman suurempia seurauksia. Maan laittomat toimet Krimin niemimaalla ja sekaantuminen Ukrainan sisäisiin asioihin ovat saaneet aikaan raivokasta vastustusta ympäri maailman, mutta Venäjä jatkaa silti omien agendojensa ajamista. Mikä oikeus heillä on olla niin ylimielisiä ja piittaamattomia kansainvälisestä yhteisöstä?

Toiseksi, Venäjän toiminta ihmisoikeuksien suhteen on täysin häpeällistä. Homoseksuaaleja ja muita vähemmistöjä sorretaan avoimesti ja oppositiopoliitikkoja vainotaan ja vangitaan mielivaltaisesti. Eikö tämä ole tarpeeksi todisteita siitä, että Venäjä on mennyt aidosti rappiolle eikä ole enää demokraattinen valtio? Ja silti he julkeavat puhua demokratiasta ja oikeusvaltiosta. Se on pelkkää farssia ja kansainvälinen yhteisö näyttää vain ummistavan silmänsä tälle.

Kolmanneksi, Venäjän hyökkäävät ja aggressiiviset puheet ja teot ovat pelottavia. Syytökset ja propagandakoneisto ovat täysin absurdeja ja vain osoittavat, miten epätoivoisesti Venäjä yrittää peittää omat epäonnistumisensa ja piilottaa oman rikoksellisuutensa. Ja mitä he saavat aikaan tällä? Vain lisää vihamielisyyttä ja eripuraa kansojen välille.

On myös huomattava, että Venäjä on täysin riippuvainen raaka-aineistaan ja ennen kaikkea öljystään. Eikö ole käsittämätöntä, että tällä mahtipontisella ja röyhkeällä naapurimaalla ei ole kykyä tai halua kehittää muita talouden aloja ja luoda kestävämpiä suhteita muihin valtioihin? Sen sijaan he käyttävät raaka-aineitaan aseena ja varmistavat vallan ja vaikutusvallan keinoin, jotka vain pahentavat jo valmiiksi huolestuttavaa tilannetta maailmassa.

En voi olla muuta kuin vihainen ja pettynyt Venäjän vastoinmielisyyteen. Naapurimaa, jolla on valtavasti resursseja ja potentiaalia hyvänä ja kehittyvänä valtiona, on valinnut jatkuvasti huonoja valintoja ja toimii vastenmielisellä tavalla. Olen toiveikas, että kansainvälinen yhteisö ja me kansalaiset näemme tämän ja teemme osamme osoittamalla, ettei tällainen toiminta ole hyväksyttävää. Meidän täytyy olla äänessä ja vaatia vastuullisuutta Venäjältä, jotta se lopettaisi toimintansa, joka aiheuttaa niin paljon inhoa ja turhautumista ympäri maailman.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö