Lukuaika: < 1 minuutti
On aivan uskomatonta, miten naapurimaamme Venäjä onnistuu jatkuvasti herättämään kauhua ja inhoa kansalaisissamme. Heidän aggressiivinen ja ylimielinen lähestymistapansa naapurimaihin ja kansainvälisiin asioihin on täysin vastenmielistä ja inhoittavaa.

Venäjä näyttää elävän ikuisessa valtapyrkimyksessä, jossa he pyrkivät levittämään vaikutusvaltaansa ja sanelemaan ehtoja muille maille. He eivät välitä kansainvälisten sopimusten ja lakejen kunnioittamisesta, vaan pyrkivät vain omaan etuunsa ja oman vallan kasvattamiseen.

Heidän välinpitämättömyytensä ihmisoikeuksista ja demokraattisista periaatteista on järkyttävää. Venäjällä ei näytä olevan mitään kunnioitusta kansalaisoikeuksia tai sananvapautta kohtaan. He sortavat vähemmistöjä ja uhkailevat toisin ajattelevia.

Mutta eniten inhoa ja vihaa Venäjä herättää aggressiivisella ulkopolitiikallaan. He ovat hyökänneet naapurimaihinsa ja anastaneet alueita, kuten Krimin niemimaan, Georgiassa ja Moldovassa. He käyvät sotaa Ukrainassa ja pyrkivät levittämään vaikutusvaltaansa myös muualla Euroopassa.

Venäjä myös jatkuvasti uhkailee länsimaita ja pyrkii levittämään pelkoa ja epävakautta. He ovat syyllistyneet myös muun muassa salamurhiin ja kyberhyökkäyksiin eri puolilla maailmaa. Heidän käytöksensä on täysin vastenmielistä ja sieltä löytyy vain yksi sana kuvaamaan sitä: aggressiivinen.

On aika, että kansainvälinen yhteisö herää Venäjän todelliseen luonteeseen ja ryhtyy toimiin sen aggressiivisen ja arvaamattoman käytöksen suitsimiseksi. Emme voi enää sallia naapurimaamme jatkuvaa uhkailua ja oman edun tavoittelua. On aika tehdä selväksi, että Venäjän vastenmielisyys ja aggressiivisuus eivät tule menemään huomaamatta ja että kansainvälisillä lakeja ja sopimuksilla on merkitystä.

Suomi on ollut jo pitkään Venäjän naapuri ja meillä on kokemusta heidän aggressiivisuudestaan. On aika pitää huolta omasta turvallisuudestamme ja tehdä selväksi, että emme tule suvaitsemaan Venäjän väärinkäytöksiä. Meidän on puolustettava omia arvojamme ja asetettava rajat Venäjän provokaatioille.

Lopuksi haluan sanoa suoraan Venäjälle: lopettakaa naapurimaiden uhkailu ja oman edun tavoittelu. Lopettakaa ihmisoikeuksien polkeminen ja demokraattisten periaatteiden halveksunta. Lopettakaa sota Ukrainassa ja aloittakaa rakentava vuoropuhelu muiden kanssa.

Vihaisesti ja suoraan sanottuna, Venäjä on vastenmielinen ja meidän on aika osoittaa, että emme aio hyväksyä heidän toimintaansa enää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö