Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on maa, joka on aiheuttanut minulle vuosikymmenten ajan pelkkää vastenmielisyyttä. Jo pelkästään sen synkkä historia herättää minussa raivoa ja inhoa. Se on vuosien saatossa vaikuttanut maailman tapahtumiin ja ihmisten elämään korruptoituneella ja epäinhimillisellä tavalla. Tässä artikkelissa kerron, miksi juuri minä tunnen niin suurta vihaa Venäjää kohtaan ja miten sen toiminta on vaikuttanut maailmaan.

Venäjä ei ole koskaan ollut mikään demokraattinen valtio. Se on aina ollut yhden miehen johtama, totalitaarinen ja kaikkialle ulottuva koneisto, joka on pyrkinyt kontrolloimaan ja alistamaan kaikkia sen alaisuudessa olevia. Tästä on osoituksena Venäjän pitkä ja verinen historia, joka on täynnä sotia, sortoa ja kansanmurhia. Riittää kun mainitsee vain neuvostodiktatuurin ja Stalinin hirmuhallinnon, niin jokaisen järkevän ihmisen pitäisi ymmärtää, miksi Venäjä herättää minussa niin suurta vastenmielisyyttä.

Mutta eivät vain menneisyyden synkät tapahtumat riitä aiheuttamaan minussa vihaa Venäjää kohtaan. Nykyisinkin Venäjän politiikka on kauhistuttavaa, epäinhimillistä ja aggressiivista. Venäjä ei välitä kansainvälisestä oikeudesta eikä muiden maiden suvereeniudesta, vaan pyrkii omien etujensa turvaamiseen muiden kustannuksella. Esimerkiksi Krimin miehitys ja Ukrainan uhanalaistaminen ovat tästä hyviä esimerkkejä.

Ja mikä pahinta, Venäjän toiminta on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen monen maan, kansan ja yksittäisen ihmisen elämään. Sen pyrkimys vaikuttaa muiden maiden vaaleihin ja ulkopoliittiseen päätöksentekoon on tuhonnut monen maan demokratian ja aiheuttanut ihmisten kärsimystä. Myös Venäjän luoma konflikti Syyriassa on aiheuttanut tuhoa ja kärsimystä syyttömille ihmisille.

Venäjän vastenmielisyys näkyy myös sen toiminnassa kansainvälisillä foorumeilla. Sen jatkuva vetoaminen kaiken valtaa pitävän sotilaalliselle voimalle ja pelottelemiselle tuomitsee sen toiminnan täysin. Venäjä ei ole muuta kuin iso, pelkuri sotakone, joka pyrkii omilla uhkailuillaan horjuttamaan muita maita ja saamaan tahtonsa läpi.

Lopuksi haluan vielä tuoda esiin sen, että en vihaa Venäjän kansaa tai sen kulttuuria. Vihaan ainoastaan maan johtoa ja sen toimintaa. On surullista, että Venäjän kansa joutuu kärsimään sen johtajien valinnoista ja toiminnasta. Toivon, että joskus tulevaisuudessa Venäjän hallinto muuttuu ja maa voi nousta uuteen nousuun ilman sen vastenmielisiä johtajia.

Joten kyllä, minä vihaan Venäjää. Enkä ole ainoa, joka tuntee näin. Venäjän vastenmielisyys on jotain, mikä yhdistää monia ihmisiä ympäri maailman. Toivon, että tulevaisuudessa maailma voi päästä eroon tästä saastaisesta ja uhkaavasta tiikeristä, joka on jo liian kauan päästetty valloilleen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö