[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä. Sana, joka herättää vihaa ja inhoa monissa. Ja mikäpä siinä, kun miettii kaikkia niitä viime vuosien tapahtumia ja tekoja, jotka ovat kohdistuneet muihin maihin ja kansoihin.

Venäjän vastenmielisyys ja aggressiivisuus ovat olleet jo vuosikymmenten ajan jatkuvasti läsnä maailmanpolitiikassa. Tämän aggressiivisuuden juuret ulottuvat syvälle Neuvostoliiton ajoille ja ovat istutettu vahvasti venäläisen hallinnon kulttuuriin ja arvoihin.

Mutta mikä saa Venäjän jatkuvasti haastamaan muita maita ja pönkittämään valta-asemaansa maailmassa? Onko se vain valtataistelua vai onko kyse enemmänkin sisäisestä epävarmuudesta ja heikosta itsetunnosta?

Venäjän sotilaallinen voimannäyttö Krimillä ja Itä-Ukrainassa oli kylmäävä muistutus siitä, että Venäjä ei piittaa kansainvälisestä oikeudesta tai muiden maiden rajoista. Sen sijaan se häikäilemättömästi pyrkii laajentamaan omaa vaikutusvaltaansa ja valloittamaan naapurimaita.

Mutta Venäjän vihaisuus ei rajoitu vain sotilaallisiin operaatioihin. Se näkyy myös selkeästi diplomaattisessa toiminnassa ja valheellisissa propagandakampanjoissa. Venäjä on valmis tekemään lähestulkoon mitä tahansa oman agendansa edistämiseksi, vaikka se tarkottaisi vihamielisten suhteiden luomista muihin valtioihin.

Tämä vihaisuus ei myöskään ulotu pelkästään ulkopolitiikkaan, vaan se näkyy myös Venäjän sisäisissä asioissa. Kansalaisvapaudet ja demokratia ovat Venäjällä jo kauan sitten unohtuneita käsitteitä. Venäjän hallitus on omaksunut vahvan autoritaarisen ja kontrolloivan otteen kansalaisistaan, mikä näkyy esimerkiksi opposition ja vapaiden mielipiteiden tukahduttamisena.

Ja mikä tekee koko tilanteesta vieläkin häpeällisemmän, on se, että Venäjä käyttää kaikkia keinoja hyväkseen näiden toimien oikeuttamiseksi. Se yrittää painostaa muita maita ja saada ne myötäilemään omia pahoja tekojaan. Mutta maailma ei ole sokea ja loppujen lopuksi Venäjä on vain itseään vastaan toimiessaan näin.

Venäjän vastenmielinen käytös ja sen aggressiivinen lähestymistapa on vaikuttanut merkittävästi maailmanpolitiikkaan viime vuosina. Se on ollut yksi osasyy maiden välisen jännitteen kasvuun ja on edelleen yksi merkittävimmistä uhista maailmanrauhalle.

On aika vihdoin asettaa Venäjälle selvät rajat ja pysäyttää sen uhkailu ja aggressiivinen toiminta. On aika puolustaa oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksia kaikkia niitä vastaan, jotka yrittävät horjuttaa niitä.

Venäjän vastenmielisyys on saanut riittää. Maailman ei tarvitse sietää enempää sen tekosyitä ja kaksinaismoraalia. On aika toimia ja osoittaa Venäjälle, että sen teot eivät jää rankaisematta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö