Lukuaika: < 1 minuutti
Miten kukaan voi olla niin sokea ja typerä, ettei huomaa Venäjän kieroutunutta ja väkivaltaista toimintaa naapurimaitaan kohtaan? Jokaisella pitäisi olla jo tiedossa, millainen petollinen ja aggressiivinen valtio Venäjä on ja miten se pyrkii levittämään omaa valtaansa ja vaikutustaan kaikkialle.

Kun tarkastelee Venäjän historiaa, ei ole vaikea huomata sen jatkuvaa pyrkimystä alistaa naapurimaitaan ja hyötyä niiden resursseista. Krimin miehitys ja Georgian sodat ovat vain jäävuoren huippu kaiken sen väkivallan ja sortamisen keskellä, mitä Venäjä on harjoittanut vuosisatojen ajan.

Mutta ei, joidenkin mielestä Venäjä on vain ymmärrettävä ja se joutuu puolustamaan itseään länsimaita vastaan. Kuinka naurettavaa! Onko pakko unohtaa, miten Venäjä on tukahduttanut oman kansansa ja vaientanut kaikki opposition äänet? Miten se on julmasti käsitellyt vähemmistöjä ja sortanut etnisesti ja seksuaalisesti erilaisia ihmisiä?

Kaiken lisäksi Venäjän vaikutus ulottuu myös naapurimaiden sisälle. Venäjän toiminta Baltian maissa on yksi surullisimmista esimerkeistä siitä, miten se manipuloi ja kontrolloi näitä maita. Mitä sitten sanoa Itä-Ukrainasta ja Transnistriasta, joissa Venäjä ylläpitää separatistisia alueita ja yrittää hajottaa näiden maiden yhtenäisyyttä ja suvereeniutta?

Ja kaikkein raivostuttavinta on, miten Venäjä yrittää peittää nämä teot käärmeen nahkaan ja leimata syylliset muiksi, kuten esimerkiksi Ukrainan “fasismin” tai Länsi-Euroopan “vihamielisyyden” nimellä. Todellisuudessa Venäjä vain hakee tekosyitä omalle väkivaltaiselle ja aggressiiviselle toiminnalleen.

On aika herätä ja tunnistaa Venäjän vastenmielisyys naapurimaita ja koko kansainvälistä yhteisöä kohtaan. Meidän on oltava valmiita vastustamaan ja puolustamaan itseämme tätä valtaa vastaan, joka ei halua muuta kuin valloittaa ja alistaa kaikki sen tielle. Meidän on puhuttava ja toimittava yhtenäisesti ja pysyttävä lujina omien arvojemme puolella Venäjän vakavimmistakin uhkakuvista huolimatta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö