Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Naapurimme, joka herättää pelkoa, vihaa ja inhoa. Maa, jonka toiminta ja politiikka ovat aiheuttaneet lukemattomia konflikteja ja kärsimystä ympäri maailman. Venäjä, joka on jatkuvasti vaarassa väkivaltaisen imperialistisen agendansa vuoksi.

Mikä saa meidät tuntemaan näin suurta vastenmielisyyttä Venäjää kohtaan? Katsotaanpa tarkemmin.

Ensinnäkin, Venäjän aggression historia on vereslihalla. Vasta muutama vuosikymmen sitten Neuvostoliiton hajottua, Venäjä on jatkanut laajentumistaan ja yrityksiään alistaa naapurimaitaan. Georgian, Ukrainan ja Krimin miehitys ovat vain muutamia esimerkkejä tästä. Onko mikään ihme, että nämä tapahtumat herättävät vihaa ja närkästystä niissä maissa, jotka joutuvat kärsimään Venäjän johdon mielivallasta?

Toiseksi, Venäjän johto on osoittanut olevansa täysin piittaamaton ihmisoikeuksista ja kansainvälisistä sopimuksista. Olemme nähneet Venäjän tukeman Syyrian hallinnon käyttävän kemiareaalaseita omia kansalaisiaan vastaan ja hyökkäävän naapureitaan vastaan. Liian monta kertaa Venäjä on asettunut diktaattorien ja sortajien puolelle osoittaen, ettei ihmisoikeudet ja kansainvälinen oikeus merkitsevät heille mitään.

Kolmanneksi, Venäjän propagandakoneisto on valtava ja tehokas. Venäjän hallinto onnistuu lietsomaan vihaa ja pelkoa ulkomaille ja samalla kääntämään kansansa huomion muualle. Tämä menetelmä on toiminut lukemattomia kertoja ja aiheuttanut meissä syvää närkästystä. On vaikea hyväksyä, että kansan manipulointi ja valheiden levittäminen ovat Venäjän politiikan peruspilareita.

On myös syytä mainita, että Venäjän toiminnalla on suoria vaikutuksia myös Suomeen. Venäjän laajentuessa ja vaikutusvallan kasvaessa, myös meidän turvallisuutemme on uhattuna. Emme voi sallia, että naapurimme toimii näin ilman vakavia seurauksia.

Lopulta, Venäjän aggressiivinen asenne ja politiikka ovat vaarallisia koko maailmalle. Meillä on oikeus olla vihaisia ja närkästyneitä Venäjän jatkuvasta häirinnästä ja uhkailusta. Emme voi olla hiljaa ja katsoa sivusta, kun Venäjän hallinto rikkoo kansainvälistä oikeutta ja pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa. On aika pysäyttää tämä hulluus ja vaatia vastuuta.

Venäjän vastenmielisyys on perusteltua ja tarpeellista. Meidän on seisottava yhdessä ja vaadittava, että Venäjä kunnioittaa kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia. Emme voi enää sallia naapurimme toimivan omien etujensa mukaan ja aiheuttavan kärsimystä ja pelkoa ympäri maailman. On aika tehdä selväksi, että Venäjän imperialistiset pyrkimykset eivät saa mennä läpi ilman seurauksia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö