Lukuaika: 2 minuuttia
Voi venäläiset, mikä teidät oikein vaivaa? Miksi ette voi vain pysyä omalla puolellanne ja jättää meidät rauhaan? Ikuiset naapurimme, jotka eivät voi pysyä omalla pihallaan, vaan pitävät tarpeellisena puuttua jokaiseen asiaan meidänkin puolellamme.

Voin jo kuulla vastalauseenne, että meillä Suomessa on hyvät välit Venäjään ja että meidän pitäisi olla ystävällisempiä naapureitamme kohtaan. Mutta miten ihmeessä voisi olla ystävällinen sellaista valtiota kohtaan, joka jatkuvasti tunkeutuu häiritsevästi rajoillemme ja pyrkii vaikuttamaan meidän sisäisiin asioihimme?

Venäläisen aggression historia Suomen suuntaan on pitkä ja verinen. Jo itsenäisyytemme alkuajoilta saakka olette yrittäneet omia itseemme ja viedä meidät osaksi omaa valtakuntaanne. Ja vaikka välillä olemmekin onnistuneet pysymään itsenäisinä ja itsenäisinä, ette ole antaneet periksi. Jokainen sopimus ja rauhansopimus on lopulta osoittautunut vain tyhjiksi lupauksiksi.

Ja mitä tapahtuu nykyään? Venäjä yrittää jatkuvasti vaikuttaa meidän politiikkaamme ja talouselämäämme. Uhkaamalla, pelottelemalla ja painostamalla te yritätte saada meidät taipumaan tahtoonne. Ja kaikkein pahinta on se, että jotkut Suomessa eivät vain tunnu ymmärtävän tätä uhkaa ja ovat valmiita myymään maamme ja sen turvallisuuden teille halpoja öljykiloja vastaan.

Mutta ei, emme tule luopumaan omasta itsenäisyydestämme ja antamaan teille valtaa meidän maassamme. Emme tule taipumaan viimeaikaisiin kyberhyökkäyksiinne, jotka häiritsevät yhteiskuntamme toimintaa ja aiheuttavat turvallisuusuhkia. Emme myöskään tule unohtamaan Krimin valtaamista ja Itä-Ukrainan konfliktia, joka osoittaa karua totuutta Venäjän agressiivisuudesta.

Ja mikä pahinta, Venäjän vaikutusvalta näkyy vahvasti myös käytännön elämässä. Puolueettomuudestaan tunnettu Suomi on joutunut taivuttelemaan ja kumartelemaan Venäjän tahtoon esimerkiksi energia-alalla. Ja vaikka osa kauppasuhteistamme Venäjän kanssa voi olla tarpeellisia, emme saa unohtaa, että se on vain yksi osa Venäjän strategiaa laajemmassa mittakaavassa.

Onkin pöyristyttävää, miten suuri osa suomalaisista poliitikoista, yrityksistä ja kansalaisista tuntuu olevan valmiita myymään maamme ja sen rauhanhalunne teille. Emme voi sallia, että annamme Venäjän jatkuvasti rikkoa kansainvälistä lakia ja häiritä alueellista turvallisuutta. Emme voi sallia, että annamme Venäjän manipuloida meitä kuten nukkejaan.

Olen vihainen, pettynyt ja inahdun ajatuksesta, että joudumme elämään jatkuvassa pelossa naapurimme takia. En halua vihata teitä, venäläiset, mutta teidän toimintanne ja suhtautumisenne herättävät minussa vain vihaa ja inhoa. Toivottavasti jonain päivänä pystymme rakentamaan aidon ja kestävän rauhanomaisen suhteen, mutta siihen vaaditaan teiltä paljon enemmän toimia kuin mitä tällä hetkellä olette valmiita tekemään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö