Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Voi Venäjä. Se maa, jota kohtaan tunnen vain raivoa ja kuvotusta. Mikä saa minut hylkimään sinua niin voimakkaasti? Katsotaanpa tarkemmin, miksi Venäjä on niin vastenmielinen.

Ensinnäkin, sinun tuomitseva ja alistava hallintosi, Vladimir Putinin johtama, on pelkkä diktaattorin pelastautuneen jäänne. Mitä olet tehnyt sen jälkeen, kun Neuvostoliitto romahti ja demokratia oli sinulle mahdollisuus? Olet ainoastaan vahvistanut omaa valtaasi ja polkenut ihmisten vapauksia jatkuvasti.

Ja sitten se ahdistava kansalaisviha. Homoseksuaalien vainoaminen, mielenosoitusten pahoinpitelyt, vihapuheet ja sananvapauden rajoittaminen ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka heikossa asemassa kansalaiset ovat maassasi. Kuinka rohkenet kutsua itseäsi demokratiaksi, kun ihmisoikeudet ovat sinulle vain sana?

Ja ihmisoikeuksien lisäksi Venäjä on myös vastuussa monista kansainvälisistä rikoksista. Mitä olet tehnyt Ukrainassa, Georgiaassa ja Syyriassa? Jotkut saattavat sanoa, että teet sen vain suojellaksesi omia kansalaisiasi, mutta todellisuudessa teet sen vain omien etujesi vuoksi. Mitä hyvää olet tuonut näihin alueisiin? Vain sotaa ja kurjuutta.

Ja vielä yksi asia, jota en voi ymmärtää. Miksi olet niin kateellinen ja pelokas länttä kohtaan? Miksi pyrit jatkuvasti heikentämään demokraattisia arvoja ja turvallisuutta Euroopassa? Näyttää siltä, että olet vain katkera menneestä suuruudesta ja haluat palata Neuvostoliiton aikoihin.

Voin jatkaa ja jatkaa, mutta kaikki nämä asiat johtavat vain yhteen asiaan: Venäjän vastenmielisyyteen. En voi hyväksyä maata, joka rikkoo ihmisoikeuksia, hyökkää naapureidensa kimppuun ja yrittää aktiivisesti heikentää demokratiaa ja vapautta maailmassa. Ja mitä seurauksia tästä vastenmielisyydestä on? Jatkuva jännite kansainvälisissä suhteissa, taloudelliset pakotteet ja ennen kaikkea ihmisten kärsimys.

Joten Venäjä, sinun on aika herätä ja muuttaa tapasi. Lopeta diktaattorimainen hallitseminen ja ala kunnioittaa ihmisoikeuksia. Lopeta sota ja vihan lietsonta länsimaita kohtaan. Muuten joudut elämään vastenmielisyyden ja eristyksen keskellä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö