Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on maa, josta kuulemme jatkuvasti uutisia: korruptiosta, ihmisoikeusloukkauksista ja aggressiivisesta ulkopoliittisesta käytöksestä. On aika tarkastella tätä maata ja sen vastenmielisyyttä lähempää, unohtamatta sen kulttuuria ja poliittista kontekstia.

Venäjä on maa, joka on vajonnut syvälle pelon ja sortoherruuden kulttuuriin. Vallanpitäjät hyödyntävät kansan pelkoa ja heikentävät sen mielipiteiden ilmaisunvapautta. Tässä maassa toisinajattelijat eivät ole tervetulleita, sillä heidän kritiikkinsä voi uhata korruptoituneiden johtajien valtaa.

Venäjän nykyisen presidentin Vladimir Putinin johtama hallinto on rakentanut valtansa väkivallan ja pelon varaan. Syyttömät kansalaiset joutuvat julman virkavallan ja vangitsemisten uhreiksi. Samalla poliittinen eliitti elää ylellistä elämää, kun tavalliset kansalaiset kärsivät köyhyydestä ja epävarmuudesta.

Kulttuurisesti Venäjä on jämähtänyt menneisyyteen ja vanhaan ajattelutapaan, jossa naisten oikeudet on uhrattu traditionalismin ja patriarkaalisuuden alttarilla. Sukupuolten tasa-arvo on vain haave, kun naisia sorretaan ja syrjitään. Homoseksuaalisuus on laitonta ja vähemmistöjen oikeudet eivät ole tärkeysjärjestyksessä lainkaan.

Ja sitten on vielä se ulkoinen uhka. Venäjä osoittaa jatkuvasti aggressiivista käytöstä naapureitaan kohtaan ja pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa muualle maailmaan. Se on sekaantunut moniin konflikteihin, jättäen jälkeensä tuhoa ja kärsimystä. Ukraina, Georgian ja Syyrian tapahtumat ovat vain muutamia esimerkkejä tästä aggressiivisesta politiikasta.

Kuitenkin Venäjän hallinto ei tunnu välittävän tästä maan maineesta. Se jatkaa samaa linjaa entistä vahvemmin ja pyrkii luomaan kuvaa voimakkaana ja vaikutusvaltaisena maana. Mutta todellisuudessa Venäjä on rappiolla oleva valtio, jolla on hauras talous ja pinnallinen kansainvälinen asema.

On aika lopettaa tämä Venäjän vastenmielinen toiminta ja vaatia maata vastuuseen teoistaan. Kansainvälisen yhteisön on ryhdyttävä toimiin ja asetettava Venäjälle tiukkoja sanktioita, kunnes se muuttaa vallanpitonsa johtotavan ja kunnioittaa ihmisoikeuksia.

Meidän on myös tuettava Venäjän kansaa ja toisinajattelijoita, jotka taistelevat demokratian ja vapauden puolesta tässä tukahduttavassa ympäristössä. Emme voi antaa Putinin ja hänen kätyreidensä tuhota Venäjän kansan tulevaisuutta.

Venäjä ei voi jatkaa tällä tiellä. On aika herätä ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on: vastenmielisenä maana, jonka hallinto ei välitä omasta kansastaan tai maailmanlaajuisesta rauhasta. On aika pysäyttää tämä Venäjän vastenmielisyys ja ajaa maata kohti parempaa tulevaisuutta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö