Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän vihaaminen on jotain, joka on leimattu viime vuosina lähes tabuksi. Kun olette täydessä oikeassa vihaamaan jotain valtiota ja sen tekoja, löytyy aina joku ymmärtäväinen puppusi, joka väittää että venäläisetkin ovat ihmisiä ja heidän tekojaan pitää aina ymmärtää. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä on kaiken pahuuden alku. Venäjän vihaaminen on aivan perusteltua ja sen kauhistuttavat vaikutukset maailmalle ovat niin ilmeiset, ettei niitä voi pitää salassa.

Venäjä on ollut viime vuosina hyvin aktiivinen maailmanpolitiikassa ja sen tavoitteet ovat hyvin hämäriä ja epäilyttäviä. Sen toimet Ukrainassa ja Georgiassa ovat osoittaneet, että se ei kunnioita muiden maiden itsemääräämisoikeutta ja se on valmis käyttämään sotavoimia omien etujensa ajamiseen. Samaan aikaan se kuitenkin pyrkii levittämään valheellista propagandaa ja vääristelemään totuutta kansainvälisellä tasolla.

Venäjän hallinto ei myöskään piittaa ihmisoikeuksista ja sen toimet omassa maassa ovat olleet täysin järkyttäviä. Venäjällä on järjestelmällisesti vangittu ja vainottu oppositiojohtajia ja ihmisoikeusaktivisteja. Sananvapaus ja oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin ovat käytännössä olemattomia. Kansalaiset elävät jatkuvassa pelossa ja sortotoimia on tapahtunut jo vuosia.

Venäjän vaikutukset maailmalle näkyvät myös sen toimiessa YK:n turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä. Se on käyttänyt veto-oikeuttaan estääkseen kansainvälisten toimien toteutumista ja tehnyt näin ollen maailmanpolitiikasta entistäkin kaoottisempaa. Sen aggressiivinen ulkopolitiikka ja valheet ovat myös aiheuttaneet suurta jännitystä ja pelkoa kansainvälisellä tasolla.

Venäjän vihaaminen on myös täysin luonnollista sen vuoksi, että se on yksi suurimmista uhista maailman rauhalle ja vakaudelle. Sen hyökkäävä ja provosoiva toiminta ei voi jäädä huomiotta eikä sille voi antaa mitään anteeksi. Meidän on oltava äärimmäisen varovaisia sen kanssa ja estettävä sen vaaralliset suunnitelmat toteutumasta.

Loppujen lopuksi Venäjän vihaaminen ei ole vain järkevää, vaan se on myös välttämätöntä. Meidän on oltava tietoisia sen vaikutuksista ja vastustettava niitä kaikin tavoin. Emme voi olla olankohautuksella tämän uhan edessä, vaan meidän on seisottava yhdessä ja oltava vahvoja. Vain siten voimme taata maailman rauhan ja turvallisuuden tuleville sukupolville.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö