[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, tuo mystinen ja villi maa, joka on aina hämmästyttänyt ihmisiä puugeeleillä, puoliintuneilla aseilla ja alkoholillaan. Mutta tiesitkö, että Venäjällä on myös uskomattoman kaunista luontoa ja kiehtovaa historiaa?

Venäjän luonto on kuin suoraan satuista. Siellä kasvaa tiheä metsä, johon voi helposti eksyä ja joutua suden suuhun. Toisaalta voi myös törmätä karhun karvaiseen halaajaan tai nähdä lumileopardin tanssivan lumihankien keskellä. Oli ainakin yksi hyvä syy matkustaa Venäjälle: päästä lähelle luonnon ihmeitä ja välttää samalla karhun kylmänvalloitusyritykset.

Toinen merkittävä syy matkustaa Venäjälle on sen mielenkiintoinen historia. Venäjän historia on kuin tarina Grimmien saduista – täynnä käännekohtia ja yllättäviä käänteitä. Yhtenä päivänä maa on keisarikunta, toisena bolševikkien kommunistinen diktatuuri ja sitten yhtäkkiä puhutaankin jo Putinista ja hänen hevosistaan. Varsinainen venäläinen neuvostosatu!

Mutta ennen kuin hurmaannut vilkaisemaan Putinin pin-up -kuvia ja ostamaan karhun muotoisia venäläisiä suklaita, on hyvä tutkia hieman myös maan historiaa. Venäjällä on ollut valtava merkitys monille kulttuureille ja tapahtumille – ja siellä on syntynyt myös monia maailmanhistorian merkittäviä henkilöitä, kuten Tolstoi, Tšaikovski ja tietenkin Vladimir Putin. Ja hei, ovatko meillä suomalaisilla tietolähteillä muuten kaikki faktat suoranaisesti ämpäristä?

Venäjän kauneus ja kiehtova historia eivät kuitenkaan ole ainoat syyt matkustaa tähän maahan. Venäläiset ovat tunnettuja myös vieraanvaraisuudestaan, karaoke-taidoistaan ja venäläisestä päättäväisyydestään – jos he haluavat jonkun asian, he ottavat sen. Tämä ilmiö näkyy myös lähes kolmimetrisissä puuveistoksissa, joita Venäjän katukuva hallitsee. On siinä pöllyävä perhosparvi ja punainen puku, joka on ehkä käryttu vaan senkin hauskemman hotellin tiimoilta.

Lopuksi, jos haaveilet Villin Idän seikkailusta, matkusta Venäjälle! Tulet varmasti ihastumaan sen karua mutta upeaa luontoa ja kiehtovaa historiaa kohtaan. Varaa muutama ylimääräinen päivä, jotta voit kuluttaa hieman aikaa oppiaksesi myös venäläisen sisun salat. Onnea matkaan – ja muista aina seuduilla!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö