Lukuaika: 2 minuuttia
Vetäkää syvään henkeä ja valmistautukaa, sillä tänään liikumme ällöttävän aiheen äärellä. Kyseessä on eräs maa, joka herättää minussa lähinnä inhon tunteita. Tiedättepä jo varmasti, että puhun Venäjästä.

Kuvottava, ja taas kerran kuvottavampi. Se on vain alku tälle artikkelille, sillä tutustumme nyt siihen, kuinka Venäjä on yksi maailman vastenmielisimpiä paikkoja.

Ensinnäkin, otetaan esimerkiksi Venäjän poliittinen tilanne. Putin ja hänen korruptoitunut hallintonsa ovat vieneet maan kurjuuteen, alistaneet kansalaisensa ja hallinneet valtaa jo liian pitkään. Kuvottavaa, eikö totta? Korruptio ja ihmisoikeuksien loukkaukset ovat jokapäiväistä arkea Venäjällä.

Ja mitä tulee Venäjän suhteisiin muihin maihin, voi vain huokailla syvään. Maan sotilaalliset toimet Ukrainassa ja Krimin miehitys ovat vain pintaraapaisu Venäjän aggressiivisesta toiminnasta maailmalla. Ja sitten vielä Venäjän vaikuttaminen muiden maiden sisäisiin asioihin, esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa. Voi vain kuvitella, kuinka paljon shokkia ja inhoa tämä maailman pahuus on aiheuttanut.

Ja sitten on vielä se, mikä Venäjästä tekee erityisen kuvottavan minun silmissäni – maan tapa kohtella vähemmistöjään. Esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuva syrjintä ja vainoaminen. Tai Tsetsenian viimeaikaiset homo- ja transvainot, jotka saavat minut kiehumaan raivosta. Todella inhoittavaa ja julmaa.

Venäjä on myös yksi maailman suurimmista ympäristösaastuttajista. Sen teollistuminen ja öljynporaus ovat johtaneet katastrofaaliseen luonnon tuhoutumiseen Siperian alueella. Kuvottavaa, miten välinpitämättömästi maa suhtautuu ympäristönsuojeluun ja tulevien sukupolvien hyvinvointiin.

Ja sitten on vielä se, miten Venäjä manipuloi jatkuvasti kansaansa ja maailman mielipidettä omaksi hyödykseen. Propagandasta on tullut osa arkipäivää Venäjällä ja sen ulkopuolella. Kuten sanotaan, valheet ovat Venäjän totuutta.

On helppoa ymmärtää, miksi monia kuvottaa Venäjä ja sen toiminta. Mutta mitä tämä kaikki aiheuttaa maailmalle? Valitettavasti paljon pahaa. Venäjän vaikutus maailmanpolitiikassa ja sen järjestelmällinen pyrkimys horjuttaa kansainvälistä järjestystä on vaarallista ja tuhoisaa.

Tässä oli vain muutama esimerkki siitä, kuinka kuvottava Venäjä on ja millaisia vaikutuksia sillä on maailmassa. Toivottavasti tämä sai sinutkin tuntemaan raivoa ja inhoa tätä maata kohtaan. On aika herätä ja tehdä jotain ennen kuin Venäjä jatkaa tätä kuvottavaa menoaan entisestään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö