Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on maa, joka herättää vahvoja tunteita monissa suomalaisissa. Toiset ihailevat sen vaikuttavaa historianperintöä ja mahtavaa kulttuuria, mutta toisissa se herättää vain inhoa ja kauhua. Venäjän toiminta on aiheuttanut paljon pahaa maailmassa ja se on myös uhka suomalaisille, Suomelle ja sen itsenäisyydelle.

Venäjä on mahtailija, joka ei kunnioita kansainvälistä oikeutta eikä muiden valtioiden rajoja. Sen julma toiminta Ukrainassa ja Krimillä on häikäilemätöntä ja osoitus sen halveksivasta suhtautumisesta kansainvälisiin sopimuksiin. Venäjä ei välitä ihmisistä eikä heidän oikeuksistaan, vaan haluaa vain laajentaa omaa vaikutusvaltaansa ja alueitaan.

Sen lisäksi Venäjä on myös vastuuton ja aggressiivinen toimija kansainvälisissä suhteissa. Sen sotilaalliset uhkaukset ja provokatiiviset lentotoimet ovat järkyttäneet monia maita ja aiheuttaneet pelkoa ja epävakautta alueella. Venäjä käyttää valtaa ja voimaa oman tahtonsa läpiviemiseksi ja se ei piittaa siitä, ketä se loukkaa tai vahingoittaa.

Venäjän tavoitteena näyttää olevan paluu entiseen suuruuteen ja Neuvostoliiton aikakauden ihannointi. Se haluaa levittää vaikutusvaltaansa niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa ja se tekee sen kylmäverisesti ja aggressiivisesti. Venäjän presidentti Vladimir Putin on osoittanut, että hänellä ei ole minkäänlaista kunnioitusta kansainvälistä yhteisöä kohtaan ja hän haluaa vain lisätä omaa valtaansa ja asemaansa.

Suomalaisilla on hyvä syy olla vihaisia Venäjän toimintaa kohtaan. Se uhkaa meidän itsenäisyyttämme ja alueellista koskemattomuuttamme. Venäjä pyrkii vaikuttamaan Suomen sisäisiin asioihin ja horjuttamaan maamme vakautta. Sen aggressiivinen propagandakoneisto levittää valheita ja disinformaatiota meitä vastaan ja yrittää saada ihmiset uskomaan, että Venäjä on hyvä ja ystävällinen naapuri.

Kansainvälinen yhteisö ei voi enää ummistaa silmiään Venäjän toiminnalta. On aika asettaa kovia pakotteita ja tiukkoja rajoituksia Venäjälle, jotta se ymmärtäisi, että sen teoilla on seurauksia. Meidän on myös puolustettava omaa maatamme ja sen arvoja Venäjän uhittelulta ja yrityksiltä vaikuttaa meihin.

Venäjä on inhottava, vastenmielinen ja pelottava valtio. Meidän on pysyttävä valppaina ja yhtenäisinä sen suhteen ja taisteltava sen aggressiota vastaan. Suomalaisina meillä on oikeus ja velvollisuus vaatia, että kansainvälinen oikeus ja demokratia toteutuvat myös Venäjän suhteen. Emme voi antaa sen jatkaa uhkailuaan ja provokatiivista toimintaansa, vaan meidän on oltava valmiita puolustamaan itseämme ja meidän arvojamme. Loppu Venäjän inhottavuudelle ja agressiolle – nyt ja aina!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö