Lukuaika: < 1 minuutti
Venäläinen hallinto on osoittanut kerta toisensa jälkeen olevansa täysin pahanilkistä ja piittaamatonta kansansa ja muiden maiden hyvinvoinnista. Sen toimet ja päätökset ovat olleet harkitsemattomia, vastuuttomia ja aivan järkyttäviä.

Ensinnäkin, kansalaisten oikeudet ja vapaudet ovat täysin olemattomia Venäjällä. Presidentti Vladimir Putin on muuttanut maan perustuslakia siten, että hän voi pysyä vallassa loputtomiin. Tämä on selvä osoitus halveksunnasta demokratiaa kohtaan ja osoittaa, että Putin käyttää valtaa omaa etuaan ajatellen.

Venäläisen hallinnon pimeämpi puoli paljastuu myös sen toimissa kansainvälisellä näyttämöllä. Venäjä on syyllistynyt vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin Krimin valtauksessa ja Ukrainan konfliktissa. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut Venäjän toimet, mutta se ei näytä välittävän. Se jatkaa edelleen Ukrainan alueen miehittämistä ja ihmisoikeuksien polkemista.

Venäjän hallinto on myös vastuussa monista kansainvälisistä kriiseistä ja konflikteista Lähi-idässä. Se tukee esimerkiksi Syyrian diktaattoria Bashar al-Assadia, joka on syyllistynyt lukuisiin sotarikoksiin ja ihmisoikeusloukkauksiin omia kansalaisiaan kohtaan. Tämä on osoitus Venäjän hallinnon moraalittomuudesta ja piittaamattomuudesta siviilien kärsimyksistä.

Venäjä on myös tunnettu räikeästä korruptiosta ja oligarkkien valta-asemasta. Yläluokka kerää voitot ja tavalliset kansalaiset joutuvat kärsimään. Venäjän talous on romahtanut ja kansalaisten elintaso on laskenut huomattavasti. Hallinto ei kuitenkaan välitä kansan kärsimyksistä, vaan jatkaa eliitin tukemista ja omien etujensa ajamista.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä on myös levittänyt valheellista ja tuhoisaa propagandaa, joka vain pahentaa tilannetta. Sen tarkoituksena on horjuttaa länsimaisia demokratioita ja ylläpitää omaa valheellista valtaansa. Venäläisen hallinnon keinovalikoimaan kuuluu myös mielipidevankien ja opposition tukahduttaminen.

On täysin selvää, että Venäjän hallinnon liukas ja vallanhaluinen toiminta aiheuttaa vakavia seurauksia paitsi sen omalle kansalle, myös koko maailmalle. On aika lopettaa pään painaminen hiekkaan ja ryhtyä konkreettisiin toimiin Venäjän hallinnon pahanilkisen toiminnan lopettamiseksi. Maailman on aika herätä ja toimia yhdessä tämän vastuuttoman ja itsekkään hallinnon kukistamiseksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö