Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on jo vuosikymmeniä ollut tunnettu aggressiivisesta ja imperialistisesta politiikastaan. Valtion johtajat tekevät jatkuvasti kansainvälisiä sopimuksia ja allekirjoittavat sitoumuksia, mutta silti he eivät kunnioita niitä vaan käyttävät niitä oman etunsa maksimoimiseen.

Venäjä on saanut maineensa brutaalista ja häikäilemättömästä toimintatavastaan etenkin naapurimaitaan kohtaan. Se on vuosien varrella anastanut alueita naapurivaltioiltaan ja luonut epävakautta alueelle. Georgia, Ukraina ja Krim ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän raivokkaasta laajentumispolitiikasta. Heidän tavoitteenaan on selvästi rakentaa uusi Neuvostoliitto ja palauttaa entinen suuruutensa.

Venäjän imperialistinen asenne ei rajoitu vain Eurooppaan. He ovat sekaantuneet myös Lähi-idän konflikteihin tukemalla diktaattoreita ja terrorismia. He käyttävät sotilaallista voimaansa ja poliittista vaikutusvaltaansa vain oman etunsa edistämiseen ja muiden maiden kansalaisten kärsimyksestä välittämättä.

Venäjä on myös tunnettu ihmisoikeuksien ja sananvapauden rikkomisistaan. He sortavat vähemmistöjä ja vainoavat poliittisia vastustajiaan. Kansanmurhat ja sotarikokset ovat arkipäivää Venäjällä.

Venäjän hallinto ei välitä kansansa hyvinvoinnista, vaan keskittyy vain rikastumiseen ja valtansa vahvistamiseen. Maan talous on romahtanut, köyhyys ja työttömyys ovat yleisiä ja korruptio on kaikkialla läsnä. Kaiken lisäksi he vaarantavat myös maailman rauhan ja turvallisuuden.

On täysin vastenmielistä, että Venäjä jatkaa toimintaansa ilman, että kansainvälinen yhteisö ryhtyy tehokkaisiin toimiin sen hillitsemiseksi. Puhumattakaan siitä, miten länsimaiden poliitikot vaikenemalla ja tekemällä kauppaa Venäjän kanssa tekevät itsensä syyllisiksi samaan käytökseen.

On aika herätä ja ryhtyä toimiin. Meidän on painostettava Venäjää kansainvälisesti ja puolustettava demokratiaa, sananvapautta ja ihmisoikeuksia. Emme saa antaa Venäjän jatkaa maailman rauhan ja turvallisuuden järkyttämistä. Vain yhdessä voimme lopettaa tämän imperialistisen ja vastenmielisen vallan leviämisen ja tuoda oikeutta ja vapautta kaikille Venäjän otteessa oleville.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö