Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on aina ollut ja tulee aina olemaan muiden valtioiden vihollinen. Sen julma ja raaka imperialismin otteet ovat jättäneet jälkeensä verenvuodatuksen ja tuhon. Kautta historian Venäjä on levittänyt valtakuntansa rajat yhä uusien kansojen alueille käyttäen keinoja, joita voisi kuvailla vain eläimellisiksi ja sivistymättömiksi.

Venäläinen keisarivalta on aiheuttanut monille kärsimystä ja tuskaa. Satoja vuosia kestänyt orjuus ja sorto ovat jättäneet syvät haavat monen kansan muistiin. Mutta vaikka keisarillinen Venäjä on kaatunut, sen jälkeen tullut Neuvostoliiton väkivaltakoneisto ei ollut yhtään sen parempi. Stalinin julmat vainot ja hirmuhallinto ovat jääneet pysyvästi Venäjän kansan ja koko maailman muistiin.

Nykyinen Venäjä on jatkanut perinteitä ja jatkaa edelleen viattomien kansojen alistamista ja sortoa. Ukraina on tästä viimeisimpänä esimerkkinä. Venäjän presidentti Vladimir Putin uskoo vakaasti Venäjän jumalalliseen oikeuteen hallita muita kansoja ja luoda uusi Venäjän imperiumi. Tämä on aivan uskomatonta ja hävytöntä.

Venäläisten imperialismin raadollisuus näkyy myös Venäjän toimissa esimerkiksi Syyriassa. Eikö Putin ymmärrä, että hän sotkee räikeästi muiden valtioiden asioihin ja aiheuttaa vain lisää kärsimystä ja epävakautta? Vai onko hänellä niin suuri egomani, että hän kuvittelee olevansa ylivertainen kaiken maailman megapolitiikassa?

Venäjän aggressiivisuus ja provokatiivisuus ulottuvat myös viime vuosien valtavaan informaatiosotaan. Valehtelu ja disinformaatio ovat Venäjän valtionhallinnon tavaramerkkejä, ja niillä pyritään tarkoituksellisesti hämärtämään totuutta ja lisäämään epäluottamusta maailman valtioiden välille.

Eikö Putin ja hänen hallintonsa näe, että tällainen toiminta vain lisää vihaa ja epäluottamusta Venäjää kohtaan? On aivan ymmärrettävää, että naapurivaltiot ja koko kansainvälinen yhteisö yrittävät suojautua Venäjän aggressiivisilta toimilta ja pyrkivät luomaan vastavoimia. Venäjä on vihollinen, ja sillä on täysi oikeus tehdä mitä tahansa kehittääkseen elintärkeää puolustustaan.

Miksi Venäjä sitten on niin inhoittava? Venäjän historiallisesta ja nykyisestä toiminnasta on vahva näyttö siitä, että Venäjä haluaa hallita ja vallita muita kansoja ja valtioita. Se haluaa luoda uuden Venäjän imperiumin ja alistaa kaikki muut kansat sen alaisuuteen.

Siksi on tärkeää, että kaikki kansat ja valtiot tunnistavat Venäjän todellisen luonteen ja ryhtyvät tarvittaviin toimiin sen agressiivisuuden torjumiseksi. On aika katkaista Venäjän otteet ja lopettaa sen vallanhimoiset pyrkimykset. Maailmanrauha ja kansojen vapaus voi olla vain unelma, jos Venäjän kokema imperiumin kaipuu jatkuu. Venäjän aggressiivisuuden on loputtava, ja sen on aika oppia, että kansallisten rajojen kunnioittaminen ja muiden kansojen vapaa tahto ovat välttämättömiä maailmanrauhan kannalta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö